Кървенето на венците може и да е опасно

От елементарния проблем до сериозното заболяване
21 авг 2012 12:29,
3
Кървенето на венците може и да е опасно
Снимка: Reuters

Кървенето на венците при всички случаи показва наличие на проблем. Той може да варира от грешки в поддържането на устната хигиена до сериозни заболявания. 

Венците могат лесно да се наранят при използването на четка и конец за зъби, така че прилагайте техниките внимателно. Ако сте склонни към кървене от венците заради чувствителност, е необходимо да се насочите към по-мека и качествена четка за зъби.
 
Оплакването се среща и при неудобни зъбни протези.
 
Има случаи, в които венците са по-чувствителни от друг път. Такива са например бременността и провеждането на хормонозаместителна терапия, включително прием на противозачатъчни или контрол на симптомите при менопауза за жените.
 
Основната причина за кървенето на венците се дължи на непълното отстраняване на зъбната плака, което предразполага възпалението им и развитието на заболявания като гингивит. Недобре почистеният зъбен налеп с времето води до образуването на зъбен камък, което от своя страна също повишава вероятността от кървене и по-сериозни заболявания на венците като пародонтит.  
 
Всяка инфекция в устата по принцип залага склонност към кървене. Освен локален обаче проблемът може да бъде симптом за влошаване на общото здравословно състояние. Кървенето от венците, особено когато е за продължителен период от време, може да е признак на сериозни състояния като недостиг на витамин С, дефицит на витамин К, хеморагични заболявания, идиопатична тромбоцитопенична пурпура, левкемия и др. Приемът на антикоагуланти също може да причини кървене на венците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
д-р Гугъл преди 11 години
Както вчера ви казах , проблемът винаги е мозъчен тумор.
2
0
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Редовното...жабурене,с 47 градусова домашна ракия от Кривунделово,поддържа зъбите и...венците в постоянна...изправност.(платена реклама)
1
0
 
8
 
! Отговори
Инжинера преди 11 години
.. а може и да не е опасно. С такова заглавие не си направих труда да прочета статията