За самоувереността и параноята

И как влияят на кариерата?
Обновена: 28 авг 2012 15:09 | 28 авг 2012 15:09,
1
За самоувереността и параноята
Снимка: Reuters

Ясно ни е, че нашите емоции и мисли се отразяват не само на отношениято ни с хората, но и на качествата ни на работното място.

Човек е изграден не само от положителни, но и от отрицателни качества. В някаква степен и двете могат да окажат голямо влияние върху поведението на дадена личност. Дали това въздействие ще помогне или навреди при определени обстоятелства зависи единствено от самия човек.

Съществуват редица проучвания по темата, които се опитват да разберат дали емоционалните заблуди при даден човек могат да повлияят на преценката на околните.

При проучване се установява, че когато един човек има прекалено високо мнение за себе си и смята, че е много добър в дадена област, дори и да не е така, той може да накара околните да повярват на думите му.

Самоувереността може значително да помогне при намирането на работа или изкачването на по-голям пост във фирмата, тъй като вдъхва желание за успех и стремеж за постигането му, дори и компетенциите на дадения кандидат да не са достатъчни.

Специалисти констатират, че самоуверените личности търсят по-висок социален статус. Попадайки в една такава среда те си отварят големи възможности за започване на просперираща кариера. Е, разбира се, в дългосрочен план трябва и сериозно да демострират уменията си на практика, тъй като негативните резултати в цифри не задържат никого на висок пост за дълго.

Как влияе параноята може да научите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари