Най-мощната магнитна буря се очаква днес

Вероятно ще продължи над 6 часа
Обновена: 22 сеп 2012 10:30 | 22 сеп 2012 10:26,
14
Най-мощната магнитна буря се очаква днес
източник: Reuters

Неразположението през септември както физическо, така и здравословно, не се дължи само на навлизането в есенно-зимния период, но и на извънредно зачестилите се магнитни бури през този месец. 

Очаква се най-силната да е на 22 септември. Предвиждат се смущения в телекомуникационните приемници (телефони, Интернет, телевизия) и електрозахранването.
 
Руски учени измериха индекса на геомагнитните смущения Кр, достигащи стойност 6, като се има предвид, че за минимално ниво се считат стойности на Кр 5.
 
Въз основа на дължината и силата на общата продължителност на очакваното магнитно освобождаване, вероятно ще продължи над 6 часа, обясняват учени. На 22 септември времевият интервал ще е от 01:00 – 10:00 часа.
 
Магнитните бури се дължат на слънчеви изригвания, вследствие на които се отделят потоци, заредени с електрически частици. Самото явление „магнитна буря“ се случва, когато тези частици достигнат до магнитното поле на Земята и си взаимодействат с него.
 
Тогава съдържанието на радон във въздуха се увеличава, което оказва влияние и на човешкия организъм.
 
Специалисти констатират, че близо 10 – 15% от населението на Земята значително изменя здравословното си състояние, вследствие на явлението. Те напомнят през този период най-внимателни да бъдат хората, страдащи от хипертония и сърдечносъдови заболявания, поради факта, че магнитната буря може да доведе до аритмия, промени в кръвното налягане, инфаркт или инсулт.
 
Поради мощната сила на магнитната буря учени очакват сиянието да бъде наблюдавано и в Африка.
 
Магнитните бури ще продължат до края на септември, но с по-малка сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече е 13 часа на 24.9.2012.Кво стана с тая буря ве?
11
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 11 години
Само Лъжат магнитните бури са от противоположната страна на слънцето и НЕ застрашава земята !!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Елена В. преди 11 години
Моля, Моля , Моля ....Спрете да пишете глупости и Информацията от статиите Ви, МОЛЯ - грамотно написана и ПРОВЕРЕНА...Бледо копие на журналистика, бледо ...язък за образованието, което вероятно имате, язък...
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това кой го казва - НАСА, тия дето излъгаха, че са кацнали на луната
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е начин да утрепат повече болни хора , така стана при земетресението спешните отделения ще се напълнят амааааааааааааааан от такива новини
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в двата ПРОФЕСИОНАЛНИ уебсайта за геомагнитните бури, а именно, heliotaraxy/ и пише, че геомагнитната обстановка и днес, и през следващите дни, ще е напълно спокойна.Но нали стряскащите новини се четат повече, особено от наплашено население..?
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пък ми се разказа играта падна ми бушона и ми спря тока. Знаете ли колко много работа е това? Трябваше да си вдигна *** да отида до таблото да отворя капака да посегна към бушона и да го превключа. Сума ти калории изгорих...:)
5
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 11 години
Това е най-неграмотната статия, която съм виждал. Просто няма едно изречение, което да е смислово завършено. Нищо не се разбира от нея
4
1
 
19
 
! Отговори
chara преди 11 години
Вие трябва да плащате на хората обезщетение за стреса на който ги подлагате!!! Щяло да спре електрозахранването,трябвало да се забрави за телефони,компютри и т.н.Хората изпадат в паника,започват да се зареждат с консерви,с храни. Вие всъщност за кого работите? Или чули-недочули вкарвате народа в допълнителен стрес-че останалият е малко! Няма да чета вече глупостите Ви. Че и на познати ще кажа.
3
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Съгласен съм с 2 Митко! Абсолютни некадърници. Не стига това, ами новената е на първа страница. Представяте ли си колко хора ще я прочетат, ще се уплашат и тотално ще си провалят деня заради безмозъчието на някой необразован и нископлатен драскач.
2
2
 
18
 
! Отговори
Изкуствена става преди 11 години
Днес цял ден нещо ме дърпа наляво. Мислех си, че е от ракията снощи, ама то магнитно поле било.
1
0
 
20
 
! Отговори
Mitko преди 11 години
Кой е източникът на тази новина? Предполагам, че е 24 часа, където я прочетох вчера, а те са я преписали от някакъв сектантски руски сайт.spaceweather/ не казва нищо по въпроса, а следя сайта, който е нещо като еталон в областта и винаги до сега е давал коректна информацияВъзмутен съм колко несериозна може да бъде БГ журналистите, които спамят подобно на безработни форумджии. Моля проверете си източниците, и ако ги смятате за достоверни ги публикувайте или пуснете опровержение