Еротични сънища - трябва ли да ни притесняват?

Понякога се изисква консултация със специалисти
11 окт 2012 20:45,
12
Еротични сънища - трябва ли да ни притесняват?
източник: Reuters

Понякога еротичните сънища могат да бъдат притеснителни, тъй като не включват половинката ви, а съвсем друг познат или непознат обект. Хомосексуалните сънища също са често явление и при двата пола.

Еротичните сънища са провокирани от подсъзнателни мисли, чувства и идеи, подобно на останалите.
 
Въпреки че в сънищата си може да сме доста разкрепостени, когато човек е по-скромен и с по-невинни мисли, се получава, така наречената „цензура“ на съня. Тоест подсъзнателните сексуални мисли се изразяват под формата на даден предмет или символи в съня.
 
В днешно време рядко сънят бива „цензуриран“ от съзнанието. Причината до голяма степен се дължи на по-разкрепостените нрави, смятат специалисти. Понякога еротичните сънища са толкова реални и силни, че е възможно да има и външно отражение, което да се изрази в получаването на оргазъм.
 
При жените не се случва толкова често, но при тях остава силно „палаво“ усещане, което може да трае цял ден и понякога, ако в съня е въвлечен колега или друг човек, различен от интимния партньор, да се стигне и до изневяра, породена от силната емоция.
 
При мъжете 70% от еротичните сънища между 21-25-годишна възраст са придружени с полюция. Това е несъзнателна и неконтролируема еякулация.
 
Често срещана е в сексуално неактивен период от живота, като по този начин се вентилира сексуалното напрежение.
 
Ако полюцията се случва прекалено често, здравословното състояние на мъжа може да пострада. Споменават се поражения върху репродуктивността, намаляване броя на сперматозоидите, умствена слабост, лошо зрение, виене на свят, безсъние, лоша памет и други.
 
Въпреки че е по-характерна за мъжете в млада възраст, полюцията може да се случва и при еротични сънища на мъже около 60-70-годишна възраст.
 
Еротичните сънища не се повод за притеснение, обясняват специалисти. При често повтарящи се сцени като изнасилвания, кръвосмешения и други, обаче е желателно да се проведе консултация с терапевт, допълват те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
314 преди 11 години
Аз пък, като никога не съм имал ***, а еротични сънища много рядко и то в по-зряла възраст, това значи ли че ми има нещо или какво?Няма ли някой поне като мен който никога не е имал ***? (Само съм чувал за тях)?
10
0
 
7
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Аз не само сънувам а и бълнувам.На другия ден съм гузен пред жената
9
0
 
3
 
! Отговори
Зиги Фройда преди 11 години
Трябва да притесняват само и единствено автора, ако сънува розови сънища със своя роднина по права линия от женски пол.
8
1
 
2
 
! Отговори
САМО ЛЕВСКИ преди 11 години
А цска УМРЕ, АЛЕ, АЛЕЕЕЕ
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Споменават се поражения върху репродуктивността, намаляване броя на сперматозоидите, умствена слабост, лошо зрение, виене на свят, безсъние, лоша памет и други." -- Така е, споменават се в научната литература от 17 и 18в. За щастие, всички знаем, че тези неща не са верни... (Естествено, всяко нещо в голяма крайност може да вреди, ама слепотата от самозадоволяване си е чист мит :))
6
2
 
1
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
BOKO i az mili teb sanuvam ,,,, i az ,,,
5
2
 
5
 
! Отговори
Специалиста преди 11 години
Лека нощ, здраб, прав, корав!И да сънувате голи монахини ол найт!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
As pak svarshvam kato sanuvam
3
2
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Който сънува...голи жени,скоро ще се...разведе;ако е ерген,да не се...жени.(от съновника набаба ми в Кривунделово)
2
9
 
10
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и като превзема финансовите пазари се отдавам на обладаване на стройни жени от Манхатън и еротични сънища нямам - всичко си е истина!Sent from my iTriplex
1
2
 
13
 
! Отговори
NEDEMOKRATOS преди 11 години
AZ SANUVAM CECKA CA4EVA