Лекари зоват: Дянков, ходи си!

БЛС каза "не" на рамковия договор да следващата година
Обновена: 15 дек 2012 14:01 | 15 дек 2012 14:01,
103
Лекари зоват: Дянков, ходи си!
Цветан Райчинов. Снимка: архив Булфото

Българският лекарски съюз гласува против предложения Национален рамков договор за следващата година и излязоха на символичен протест в Пловдив.

От 224-ма делегати, едва 27 са подкрепили рамковия договор, а 15 са се въздържали. От съсловната организация не са съгласни парите за здравни вноски, да се пренасочват в други сектори. Според тях от здравеопазването за последните три години са отклонени 2 милиарда лева.

"Не може финансовият министър да прехвърля здравни вноски за сектори, за които сметне за добре, предложението е да бъде освободен финансовият министър Дянков, за да има ред в системата”, заяви пред журналисти шефът на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов.

Лекарите гласуваха две декларации. В едната настояват за оставката на Дянков, а в другата се обявиха срещу "одържавяването и политизирането на Здравната каса".

"Управляващите да приемат този акт на неподписване като жълт картон за това, че се явява като един провал на политиката на управляващите в системата на здравеопазването”, каза пред Dnes.bg д-р Димитър Ленков, член на БЛС.

Според лекарите, няма вариант рамковият договор да бъде подписан.

"Няма как да се подпише и няма как да се свика нов национален събор, а и Нова година нямаме намерение да я караме на събор”, заяви още д-р Райчинов.

Лекарите са категорични, че финансирането във всички сектори на здравеопазването е недостатъчно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
18
 
! Отговори
ами... преди 11 години
Жалкото е че лекарите пак ще ги натиснат и ще подпишат всичко, което правителството им нареди. Тази тяхна решителност я наблюдавахме няколко пъти през тези три години. Накрая пак клекваха. В резултат няма здравеопазване, има омаскаряване на лекарското съсловие, недоволни лекари и пациенти и...един "спасител на бял кон", който вади от джоба си нашите пари и ги раздава, но не за нашето здраве, а за да Му се кланяме и благославяме.
88
2
 
21
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Това,че има лекари-калпазани,дава ли право на Дянков да отклонява милиарди левове от здравната каса/там са и моите пари от здравни осигуровки/,за други цели?!
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гном ДянковХа,че това никак не е нова повеля...има няма от 7-8 години е пусната в ход.Изпълнителите ги знаеш кои са.Както и поръчителите.
86
3
 
21
 
! Отговори
Гном Дянков преди 11 години
Нова повеля-да не уважаваме лекарите,а да почитаме мутрите.Амин!
85
1
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 11 години
Скапаната държава се направи се направи брато не от хора с моят морал. За съжаление това, което е в момента се направи от хора на моята и твоята възраст, но пак подчертавам, аз вина за това нямам. Аз съм работил и продължавам да работя затова, че така го чувствам. Работил съм при социализма да 89 г., работя и до днес. Работя за да живея, да се издържам и да помагам на хората. В много случаи и без пари. Не можеш винаги да търсиш материалното. За разлика от вас младите, които търсите материалното
84
1
 
10
 
! Отговори
до медикуса-91 преди 11 години
то скапана държава се прави от скапани индивиди брато (все пак).
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този филм вече сме го гледали. В главната роля Гойко Митич /Винету/. Не знам защо хората се палят и си мислят, че нещо се променя. Човек трябва да е голям наивник, за да повярва, че нещо се променя в тази държава. Всичко е театър.
82
2
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Не съм чел написаното по-горе и няма да го чета, за да не се дразня. Всяка година сме свидетели на един и същи сценарии. Няма да подписваме, няма да подписваме и накрая е подписан. Пълна порнография, както всичко останало в тази скапана държава.
81
6
 
10
 
! Отговори
Една интересна преди 11 години
снимка имаше в Медиапул под статия със същото съдържание на която ,наред с БЛС стоеше и Моника Йосифова Станишева "ни в клин ни в ръкав".Та как БЛС няма да бойкотира правителството и кой най-много не иска Дянков, съско Станишев, и БКП,защото им секна всичките кражби.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Д-р Андрей Кехайов пред "КРОСС": Д-р Райчинов си мисли, че е над държавата
79
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Лекари зоват: Дянков, ходи си!"- ПРЕЧИШ НИ ДА ЛАПАМЕ, БЕЗ ДА БАЧКАМЕ! ВЗИМАМЕ ЗАПЛАТИ С ФАЛШИВИ ПРОЛЕЖАВАНИЯ И ПЪТЕКИ, С ФАЛШИВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ФАЛШИВИ ДИАГНОЗИ! ИЗПИСАНИТЕ ЛЕКАРСТВА СЕ ПОЛЗВАТ ОТ НАШИ БЛИЗКИ.... ДЯНКОВ НЕ НИ РАЗБУТВАЙ, НЕ НИ РАЗВАЛЯЙ РАХАТА!!! НИЕ ЩЕ "НАМАЛИМ" БОЛНИТЕ БЪЛГАРИ ДО МИНИМУМ... СЛЕД ОЩЕ ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ, ТИЯ КОИТО ОСТАНАТ БОЛНИ, НЯМА ДА СМЕЯТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ, ЧЕ СА БОЛНИ... ДЯНКОВ, ВДЯВАШ ЛИ ДЯНКОВ???
78
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ДОБРИ ЛЕКАРИ ,СПЕЦИАЛИСТИ , НО ИМА И МНОГО САМОЗАБРАВИЛИ СЕ АЛКОХОЛИЦИ КАТО ТОЯ...А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА "СПЕЦИАЛИСТИТЕ" Т.Н. ТЕЛК ... ПЪЛНА КОРУПЦИЯ 100 % И НАГЛОСТ И АРОГАНТНОСТ ...ТАКА ЧЕ НЕ ДЯНКОВ ДА СИ ХОДИ , А ТИЯ ПОДПУХНАЛИТЕ АЛКОХОЛИЦИ КАТО ТОЗИ *** ...
77
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЕКАРИТЕ ... " ДЯНКОВ , ХОДИ СИ , НЕ НИ СЕ МЕСИ В ДАЛАВЕРИТЕ ..."
76
2
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Всички ще го духаме. Болните най-много!
75
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хора считат ,че Дянков трябва да си ходи.По една медия днес казаха,че няма никакво усвояване на еврофондове.Магистралите се строят с парите на данъкоплатците.Огромна вина има Дянков.Той няма интерес да се усвояват еврофондове.За тая си дейност след време ще получи служба в САЩ ,с годишна заплата над 2 милиона долара.Дянков не е икономист.Той е завършил някакви курсове в някакъв клуб.Работи за собствените си интереси.Това са думи на специалист по еврофондове.
74
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райчинов знае ли аспирина кога се предпосва на болен
73
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
извинявай админа но мисля че трябва да защитавате българите и българското ако сте хора на място
72
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 години
Кой може да излекува един инсулт с 800лв или един световъртеж с 185лв или дископатия с 600 или пневмония с 500( по толкова са парите от касата например за тези заболявания).От тях трябва да дадете на сестрата, на санитарката, на лабораторията, на рентгена, за храна, за отопление и осветление за консумативи др разходи полечението.Това е в малките болницилПросто за такова здравеопазване говорим - без пари! Всички виновни трябва да си отидат!
71
17
 
12
 
! Отговори
УБИЙ ГИ ДЯНКОВ! преди 11 години
РАЗБИЙ ,ТОВА ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ ОТ ЧЕРНИ ДУШИ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ----УМОРИХА МАЙКА МИ СЪС СЧУПЕН КРАК!!!ИСКАХА МИ 1200-ЛВ. ЗА БЕДРЕНА СТАВА, КОГАТО СЪЩАТА СЕ ПЛАЩАШЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ЗА СМЕШНАТА СУМА ОТ 25-лв.!РАЗБИЙ ГИ СИМЕ !РАЗБИЙ ТОВА РУШВЕТЧИЙСКО ПЛЕМЕ!!
70
16
 
11
 
! Отговори
БРАВО ДЯНКОВ! преди 11 години
..УДАРИ КАЛЪЧКАТА НА ПРОДАЖНОТО И КОРУМПИРАНО ЛЕКАРСКО ПЛЕМЕ, КОЕТО ОСВЕН ЗА ЗАПЛАТИ ...РАБОТИ С НАЙ-ТЛЪСТИТЕ РУШВЕТИ!УДРИ , СИМЕ .....НИКАКВА ЖАЛОСТ!!!МАЙНАТА МУ НА РАЙЧИНОВ!ЗНАЕМ ,КОЙ Е ТОЙ И ...ЗА КАКВО СЕ БОРИ..!!!