Лекари зоват: Дянков, ходи си!

БЛС каза "не" на рамковия договор да следващата година
Обновена: 15 дек 2012 14:01 | 15 дек 2012 14:01,
103
Лекари зоват: Дянков, ходи си!
Цветан Райчинов. Снимка: архив Булфото

Българският лекарски съюз гласува против предложения Национален рамков договор за следващата година и излязоха на символичен протест в Пловдив.

От 224-ма делегати, едва 27 са подкрепили рамковия договор, а 15 са се въздържали. От съсловната организация не са съгласни парите за здравни вноски, да се пренасочват в други сектори. Според тях от здравеопазването за последните три години са отклонени 2 милиарда лева.

"Не може финансовият министър да прехвърля здравни вноски за сектори, за които сметне за добре, предложението е да бъде освободен финансовият министър Дянков, за да има ред в системата”, заяви пред журналисти шефът на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов.

Лекарите гласуваха две декларации. В едната настояват за оставката на Дянков, а в другата се обявиха срещу "одържавяването и политизирането на Здравната каса".

"Управляващите да приемат този акт на неподписване като жълт картон за това, че се явява като един провал на политиката на управляващите в системата на здравеопазването”, каза пред Dnes.bg д-р Димитър Ленков, член на БЛС.

Според лекарите, няма вариант рамковият договор да бъде подписан.

"Няма как да се подпише и няма как да се свика нов национален събор, а и Нова година нямаме намерение да я караме на събор”, заяви още д-р Райчинов.

Лекарите са категорични, че финансирането във всички сектори на здравеопазването е недостатъчно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 49Точно без лекари сме на път да останим, така както оставаме и без мед. сестри. Дали са прави не знам, но знам, че от парите ни за здраве се харчи за други дейности, които не би трябвало да се покриват от НЗОК. Няма направления, защото са ограничени поради липса на средства, които в действителност ги има, но се прехвърлят за други цели. Подобно е положението и при пенсиите.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 51Нашето в Бг е ....ЩУРОТИЯ !Крадците в държ. институции ,са повече от ПАРИТЕ !Не случайно ,...всеки 3-ти в Бг е НЕРАМОТЕН ,по-лесно се управлява ....
47
15
 
13
 
! Отговори
прав съм преди 11 години
Лекарите да си направят сметката колко народ са спасили ,и колко уморили. Май вторите са доста повече . Само им гледам автопарка пред болницата ,и се чудя дали не се намирам пред някой дубайски хотел!!
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички държ. институции в Бг трябва да се затворят ,....САМО ЗЛАТКИ И КАЛИНКИ ....!
45
5
 
22
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
Попитали радио Ереван:- Какво е рецесия? Какво е депресия? Кога ще излезе България от кризата?Радио Ереван отговаря:- Рецесия е, когато съседът остане без работа. Депресия е, когато вие останете без работа. А кризата ще свърши, когато министър Дянков остане без работа....
44
14
 
9
 
! Отговори
ясен преди 11 години
На бялата мафия май и секнаха парите!!!
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли да си премерим --заплатките ?Моята е 380 лЪвЪ.,и за всяко направление давам ,по 2.90 ,но все нямат ресто 0.10 лв.,при положение ,че се КЛАСИРАМ за НАПРАВЛЕНИЕ ,до 10-то число на месеца ,и то за 1 лекар !?!?!?!?Без Дянковци и без лекари ,няма да остане ,НО БЕЗ ПАЦИЕНТИ ----СЪС СИГУРНОСТ !
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В деветдесет и девет на сто от случаите, здравето на човека и неговото оздравяване, зависят от съдбата на човек, не от лекарите. Старите хора са казали : "Има век, има лек". Сегашните лекари са тип шамани-шарлатани, с дипломи и много лакоми. Хора, родили се, да виждат често човешкото страдание, което са предизвиквали, на други хора, в предния си живот. Не е справедливо, докторите, да имат гарантиран доход, заплата, а останалите хора не.
41
12
 
6
 
! Отговори
миро преди 11 години
лакоми доктори вечно не им достигат парите гадове мръсни
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В най-скоро време, очаквам, някой лекар да бъде хванат, че взима подкуп, или не пуска фискален бон, или да го разкрият, че за една и съща работа е получил заплата, обезщетение за дежурство, сума за извънреден труд....
39
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг ,И НА ЛЕКАРИ ,И НА ФУТБОЛИСТИ ,И НА ПОЛИЦАИ ,И НА СЪД. СИСТЕМА ,И НА ВСИЧКИ ОТ ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ ,....АКО ИМ ДАДЕШ И ПО 1 МЛН.,НА МЕСЕЦ ,----ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ Е СЪЩОТО ---ВЕРВАЙТЕ МИ!ВСИЧКО В Бг СЕ Е СРИНАЛО ТОТАЛНО ,......МАТЕРИАЛНОТО Е НА ПОЧИТ ,ПРЕД ДУХОВНОТО ,НЯМАМЕ СЪЗНАНИЕ ......
38
1
 
17
 
! Отговори
Аааааа преди 11 години
И Борисов да си ходи! Барабар и с Кристалина Гергиева.Те са нещо като тризначките.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 39---Кога лекар ще излезне на стачка ,и то в Бг ...?После ,те си докарват ,но си искат ---МАКСА /МАКСИМУМА /.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този смени всички министри на здравеопазването за да постави най неудачната за да може пак да *** и лови риба в мътна вода.Няма ли кой да му свети маслото????Абе *** ако си на мястото на Дянков от кой джоб ще ги извадиш за да си напълниш гушката ??
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спешна реформа в здравеопазването - Тотална !Така повече не се живее ! Лекарите не лекуват само крадът и източват.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАБЛЮДАТЕЛ..."Х"Лекарите се оправдават с Дянков ,....Дянков се оправдава с лекарите ,....кой го отнася ?
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков зове лекари ходете си, без Дянков можем без лекари не можем обявете национaлна стачка бе лекари, вече полицаите не могат да ви бият който набие лекар 15 год затвор ще ви хванат за спринцовката.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 34Аз не се притеснявам ,...а ти защо ?Да не си мислиш ,че следващият ще оправи всичко .....?Все си задавам въпросът :"Как се ОПОСКВА ,..............ОПОСКАНА ДЪРЖАВА ,СЛЕД 20г."?
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков,недей да си ходиш!Стой,докато и на последната заблудена чугунена тиква и просветне,че с нейните здравни осигуровки пълнят дупките в останалите загниващи сектори !Стой,недей да си ходиш!Още трябва!
30
7
 
9
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Лекарчета корумпирани, да ме хванете за к*** !