Био китайски черен чай за добро здраве

За красива усмивка и стройна фигура
Обновена: 27 дек 2012 16:23 | 27 дек 2012 16:22,
9
Био китайски черен чай за добро здраве
Снимка: Reuters

Био черният китайски чай е здравословна алтернатива на кафето. Ароматен е и ободряващ, тъй като съдържа кофеин. 

Съставът на напитката включва полифеноли, калций, манган, каротин, селен и калций, както и фолиева киселина. 
 
Консумацията на био черен китайски чай намалява риска от развитие на коронарно сърдечно заболяване и възпалителни проблеми.
 
Полезната напитка ни осигурява основни антиоксиданти, които допринасят за регулиране на холестерола, здрава костна тъкан, тонизирана кожа и добро дентално здраве. Флуоридът в чая потиска развитието на кариеси.
 
Черният чай има бактерицидно действие и помага за премахване на микроорганизмите в устната кухина. Според проучване редовната му консумация предотвратява възпаление на венците и меките тъкани в устата.
 
Австралийски учени откриват, че черният чай предпазва от развитие на остеопороза. Резултатите показват, че редовно консумиращите го са с по-висока плътност на костите, отколкото пиещите кафе.
 
Поради антиоксидантните си свойства чаят е ефективен срещу кожни инфекции и респираторни проблеми. 
 
Полифенолите му имат противовирусно действие, помагат за понижаване на „вредния“ холестерол и в борбата с рака. Те освен това спомагат отслабването, когато чаят се приема редовно, тъй като стимулират метаболизма. Активират определени храносмилателни ензими и подобряват дейността на мастните тъкани, с което ограничават натрупването на мазнини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
D-R CIC преди 11 години
POLEZNA E ,,KARNOBATSKA GROZDOVA,,
8
0
 
2
 
! Отговори
местно производство преди 11 години
Полезна информация.Само да добавя,че това,което се консумира произведено където човек живее има първостепенно значение.Напр.медът от местни пчели помага на организма за облекчаване или предотвратяване на алергии от местни растения и дразнители.Също и билките.Столетниците изследвани в България никока не са консумирали повече от това,което се ражда в двора им.
7
0
 
3
 
! Отговори
летвич преди 11 години
До Анонименнека не пропускаме факта, че освен калций, черния чай е един от основните източници на калций.
6
2
 
2
 
! Отговори
МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ? преди 11 години
ТОЯ ЩО СИ Е СЛОЖИЛ ТОЯ ЧЕРЕН ХАРТИЕН ПЛИК НА ГЛАВАТА
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка сутрин он*низъм - здрав и бодър организъм !
4
1
 
2
 
! Отговори
китаец преди 11 години
Пийте чай, за да сте здрави. Пийте чай, за да живеете дълго. Пийте чай, за да имате добър сексуален живот. Пийте чай, за да не получите инфаркт. Пийте чай, за да ви е хидратирана кожата. Пийте чай, за да имате здрав сън. Пийте чай срещу тумори.... ама да не забравите Ром-а вътре??
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Съставът на напитката включва полифеноли, калций, манган, каротин, селен и калций, както и фолиева киселина. "Аз до колкото знам черният чай съдържа и калций. Забравили сте да го споменете.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako go piete, shte zaprili4ate n a toq ot snimkata
1
0
 
6
 
! Отговори
Ник преди 11 години
Прочетох само заглавието-био и черен /опечен/ чай!Пълен безмислица!Взаимоизключващи се понятия!Нещо,като идиотския надпис на етикета на олиото:"Без холестерол".Всичко в тази държава е така!Смятат ни за *** и правят всичко възможно да станем! "С грижа за Вас /или за парите Ви/ и т.н...." Всички се "грижат" за нас...да не би да живеем дълго!