Парфюмът - как ни въздейства?

Може да се използва с манипулативна цел и от двата пола
Обновена: 19 яну 2013 13:16 | 19 яну 2013 13:15,
2
Парфюмът - как ни въздейства?
Снимка: Reuters

Парфюмът е не просто част от тоалета преди да отидем на работа, среща и пр. Той може да подчертае и особености на характера, настроението и сексуалните наклонности.

 
Според специалисти най-подходящото време за нанасяне на парфюм е рано сутрин, когато собствената миризма е свежа и се смесва идеално с аромата му.
          
Тази комбинация допринася за охарактеризирането на парфюма - не случайно дори една и съща марка парфюми понякога имат различен аромат при двама души. Тестерите на парфюм обикновено са малки листчета хартия, но те не дават реална представа за аромата, поради промяната му при досега с кожата.
 
Парфюмът започва да отделя приятния си аромат напълно едва 10 минути след прилагането му. Това е времето, за което молекулите му си взаимодействат с тези на естествения аромат на кожата.
 
Ефектът няма да е толкова приятен, ако кожата е потна или нечиста.
 
Експерти са на мнение, че един от най-силните ефекти на парфюмите е положителното им действие върху организма. Някои аромати, подобно на ароматерапия, могат да намалят стреса и тревогата, да подобрят настроението, да засилят любовта и възбудата и др.
 
Според специалисти, аромата на парфюма може да се използва и с манипулативна цел и от двата пола за привличане на интереса и желанието у другия.
 
За да се запази ароматът за по-дълго време, трябва да бъде нанесен на места от тялото, на които може да бъде усетен пулсът, като китките и шията. При пулсирането се стимулира активността на ароматните молекули, които се разнасят във въздуха подобно на полъха на вятър.
 
При промяна на сезона, навиците, денонощието и възрастта, е желателно да се смени и ароматът на парфюма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въздейства ни на самочувствието , което намалява стреса . Приятно е също , да си усещащ парфюма , твоят или на хора около теб .