Как да се справим с лошия и неприятен дъх?

Няколко практични хитринки
Обновена: 15 фев 2013 11:06 | 15 фев 2013 11:06,
4
Как да се справим с лошия и неприятен дъх?
Снимка: Reuters

Да поиграем на асоциации… С какво свързвате красотата? Младата и свежа кожа, стегнатото и слабо тяло, очи, които се смеят без да са обрамчени от бръчици или прекрасната коса без нито един бял кичур… А сега помислете – дори да имате всичките тях, никой няма да им се радва за дълго, ако се наложи да отстъпи на разстояние от вас. Защото както и на вас, така и на околните, прави впечатление нещо, което не е видимо…

 
От векове хората общуват без думи. Още преди да си кажете името телесната миризма ви е изпреварила и е настроила хората към вас. Ще ви бъде много трудно да бъдете приети добре, ако дъхът ви е лош.
 
Как да разберете, че имате проблем?
 
Действително е трудно човек да прецени сам. Ако не ви го каже някой наистина близък, едва ли ще разберете за проблема дори от доброжелател. Това е тема, за която хората избягват да говорят. Можете да проверите сами, като почистите езика си с тампонче, марля или дори клечки за уши. Така ще разберете има ли неприятна миризма.
 
Освен заради проблеми със зъбите като парадонтоза, кариеси, лошо направени пломби или коронки, които задържат храна, лошият дъх е една от неприятните последици при диабет, гастрит, бронхит и др. Хората, които пушат или употребяват алкохол също по-често страдат от този проблем, защото по лигавиците на устната кухина се натрупват никотин, катрани и токсини. Разбира се има храни и напитки, за които всички знаем, че също са гаранция за неприятен мирис, като чесън, лук, риба, млечни продукти, кафе…
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 11 години
Ха ха ха...абсолютно правилно 2 ... :)))
2
0
 
35
 
! Отговори
Не от опит преди 11 години
Ако искате да нямате лош дъх - спрете да лижете задниците на шефовете си!
1
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Това не е...проблем,ако редовно се жабурите(може и да не пиете),със 47 градусова домашна ракия.Ако е от кайсии,дюли,мускат или праскови,още по..добре,дъхът се оправя...трайно.Задължително е да се мият зъбите,особено когато излизате от къщи,защото не се знае дали веднага няма да се наложи,по...близък контакт.