Замърсеният въздух вреди на щастието ни

Може да е причина за тъжните ни мисли и чувство за нещастие
Обновена: 18 фев 2013 13:14 | 18 фев 2013 13:14,
5
Замърсеният въздух вреди на щастието ни
Снимка: Reuters

Замърсеният въздух може да е причина за тъжните ни мисли и чувство за нещастие. До това заключение достигнаха група изследователи от университета Трент, Канада.

 Те анализират данните от 14 европейски страни в това число и Великобритания, Германия, Франция и Дания. Изследователите отчитат степента на замърсяване във всяка една от държавите, както и количеството на въглеродни емисии. След това провеждат анкета сред населението относно степента на щастие и нещастие.
 
Резултатите показват значима корелация между високите нива на замърсяване и ниските нива на щастие и радост сред населението.
 
Замърсеният въздух вреди и на съня и здравословното състояние, което респективно оказва влияние и върху степента на щастие, допълва изследователският екип.
 
Те се надяват, че резултатите от проучването ще насърчат европейските правителства да предприемат по-сериозни действия за ограничаване на замърсяването с цел подобряване живота и щастието на населението.
 
Специалисти препоръчват да се използва всяка възможност за разходки сред природата или в местности с по-чист въздух. Това значително ще подобри настроението, тонуса и жизнеността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 11 години
И Симеон ДЯНКОВ на *** .....Който служи на мутри жъне шутове !!! Бойко Борисов се разправя с всички по МУТРЕНСКИ - плюе ги, ругае ги, лъже и им вменява вини, заплашва и дори ги осъжда предварително !!! СЕГА Мутрата ще изрита като мръсно куче и Симеон Дянков. Или ще го захвърли като мръсен ***, или като политически ПАМПЕРС !!! ИПОНска му работа, комунистическая, такая....... БОЙКО е в паника - очаква го Народен СЪД !!!!!! Призракът на МИШО Бирата явно не може да намери покой. ЕРП-тата вземат най-малко по веригата производител-пренос-разпределение-търговец-клиент !!! ТОПЛОФИКАЦИЯ Со
1
0
 
2
 
! Отговори
га-га преди 11 години
Добрутро