Важни моменти в медикаментозното лечение на хемороидите

Какво не бива да пренебрегваме?
Обновена: 12 мар 2013 21:56 | 12 мар 2013 21:56,
1
Важни моменти в медикаментозното лечение на хемороидите
Източник: Reuters

На пазара се предлага широка гама от продукти, предназначени за лечение или по-скоро за облекчаване на симптоматиката на хемороидите. За неспециалистите става трудно да се ориентират в голямото разнообразие от продукти, активни съставки, показания, противопоказания и т.н. Поради тази причина винаги е най-добре да се търси консултация с лекар. Има и общи правила, които е добре да се имат предвид още преди влизане в аптеката, защото много фармацевти често пропускат да дадат подробна консултация или забравят да изтъкнат важни аспекти от терапията.

На първо място, трябва да подчертаем, че всички лекарствени продукти, предлагани за лечение на хемороиди, независимо дали са по рецепта или не, могат да доведат в най-добрия случай само до симптоматично облекчение. Те не лекуват подлежащата причина за появата на симптоматиката. Същинските терапевтични продукти са малко и с все още съмнителна ефективност.
 
Кремовете са предназначени за външно приложение, за което те обикновено са пригодени със специален апликатор, т.е. тяхно показание са външните хемороиди. Вътрешните хемороиди се повлияват чрез супозитории. На пазара се предлагат и голям брой перорални лекарствени форми – най-вече капсули и таблетки. Показанията им обикновено включват както външни, така и вътрешни хемороиди.
 
Повечето продукти съдържат един или друг растителен екстракт със съдоукрепващо действие. Докато съдоукрепващите съставки сами по себе си имат твърде ограничен потенциал да взаимодействат с други лекарствени вещества и да предизвикват странични ефекти, обезболяващите и противовъзпалителните съставки в лекарствените продукти трябва да бъдат приемани съобразно съответните правила. Ако бъдат използвани продукти, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства, било то локално или през устата, техните противопоказания трябва да бъдат внимателно преценени. На първо място, става дума за пациенти с нарушения в кръвосъсирването и склонност към кървене, язва, алергия към аспирин и др. Приемът на продукта винаги трябва да става съобразно максимално позволената дневна дозировка, дори и болката да продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Най-добро действие обикновено постигат комбинациите от прием вътрешно и мазило. Аз използвах Хеморин+ , комбинация от билков чай и мехлем, който се предлага от хемороидилечение и останах много доволен, а бях се запътил за операция. Препоръча ми го приятел.