Няколко съвета за хубава кожа

За да я имаме, понякога решението е не толкова в продуктите
Обновена: 25 мар 2013 12:35 | 25 мар 2013 12:35,
1
Няколко съвета за хубава кожа
Снимка: Reuters

За да имаме хубава кожа, понякога решението е не толкова в продуктите, които нанасяме, а в придържането към някои правила, които ни правят красиви. Здравето и красотата вървят ръка за ръка. Ето няколко полезни съвета в тази насока.

 
Избягвайте солта срещу подпухнало лице
 
Ако сте от типа хора сова и предпочитате да се отдавате на творчески мисли нощем, търсейки какво да хапнете, за да се подкрепите, по-добре избягвайте продуктите, съдържащи сол, и се насочете към някакъв плод. Независимо, че сме будни и работим през тъмните часове, метаболизмът ни работи по-забавено в сравнение с деня, а солта по принцип задържа течностите в организма, от което тъканите ни отичат още повече. 
 
Конкретно срещу подпухнали очи
 
Събуждаме се с подути очи заради дългия пестой в хоризонтално положение, около тях са се събрали телесни течности. За да избегнете проблема, поставяйте главата на по-високо ниво от сърцето през нощта. Ако въпреки това очите са подути на сутринта, поставете за минута-две студени компреси върху тях. 
 
Алкохолните напитки по-добре консумирайте в ранните вечерни часове
 
Смятаме, че чаша вино ни отпуска след напрегнатия работен ден... Но консумиран във вечерните часове алкохолът допринася за неприятната визия на лицето ни на сутринта - кожата е суха, с видими разширени пори...
Не консумирайте алкохол в късните часове. Вместо това, и задължително при консумацията му по принцип, пийте много вода.
 
На сутринта можете да използвате продукт за основа на грима, съдържащ цинков сулфат или стипца, които свиват порите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожасолподпухнали очи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вода, плодове и зеленчуци, колкото ти душа иска. Всички пакетирани, дълготрайни химии, дето ни ги пробутват за ядене съсипват здравето.