Цистит – на какво се дължи и как да се преодолее

Честото уриниране е един от симптомите
19 юни 2013 08:37, Румяна Тасева
6
Цистит – на какво се дължи и как да се преодолее
Източник: Reuters

Циститът представлява възпаление на пикочния мехур, най-често причинено от инфекциозен патоген. В по-редки случаи, то може да бъде предизвикано от механанично въздействие и дори хранителни алергии.

Типичните симптоми на цистита са усещане за натиск в долния таз, често уриниране, трудно задържане на позива и болка при уриниране. Показателно за бактериална инфекция е наличието на кръв, потъмняване и неприятна миризма на урината. Докато е налице бактериална инфекция, може да се чувства отпадналост и неразположение, телесната температура е повишена.

Циститът е много по-чест при жени, тъй като те имат по-къс пикочен канал и бактерии от външната среда достигат пикочния мехур по-лесно. Освен това, при жените отворът на пикочния канал е разположен непосредствено до влагалището, в близост до ануса, откъдето бактериите лесно мигрират в пикочо-половата система. Почти всяка жена прекарва цистит поне веднъж, като при 1/5 от заболелите състоянието рецидивира. Макар че може да възникне във всяка възраст, циститът е най-чест при бременни и при сексуално активни жени.

Макар и по-рядък, циститът може да бъде много сериозен при силния пол, тъй като може да бъде причинен от подлежаща инфекция на простатата (простатит) или обструкция на уринарния тракт, заради туморна маса или уголемяване на простатата. Лечението на цистита при мъжете може да бъде болезнено, за разлика от това при жени.

Повече за цистита можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: циституриниранепозиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Милица преди 10 години
До Lock_dominatorБлагодаря за съвета, възползвах се от него и се оказа, че Уралгин СР в комбинация с билките наистина има страхотен ефект. Подейства ми наистина много бързо вече съм си го записала в тетрадката с полезни съвети :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Lock_dominator преди 10 години
Сребърната вода е малко рискова, защото среброто се натрупва в кожата и тя започва да посивява. По-добрата комбинация е мечо грозде, царевична трева, червена боровинка, горски енчец и листа от бяла бреза. Последните 3 може да се получат и от Уралгин СР, като концентрацията им е достатъчно добра за бързо премахване на проблема.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цистостоп рапид също е добър. Аз имах доста често цистит зимата, замалко да стане и хроничен, но с това се оправих. И разбира се страшно много вода. Моя приятелка ми каза 1-2 билки за промивки, които действат буквално за часове, но сега не се сещам за имената. :/
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз страдах години наред от цистит в урината ми имаше постоянно бактерии пиех антибиотик на няколко месеца.Д-те вдигаха ръце,лежах и в болница.Живеех на пълни обороти,работата ми беше напрегната и много като часове,системно се преуморявах,бях изтощена и преуморена.Тогава започнах да чета сама и в нета, книги за здр.начин на живот,приложна психология.Забавих ритъма на живот,започнах да почивам повече,работя по-спокойна работа и сега съм добре.В к-та на Луиз Хей болестите са много д-ре интерпретира
3
1
 
2
 
! Отговори
Patilo преди 10 години
Nai-dobroto sredstvo e staria,izpitan - biseptol, kolkoto i banalno da e tova lechenie.Sled 10 dena i pomen ne ostava dori i ot tejak cistit!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анна преди 10 години
И какво с тази сребърна вода,пиши подробности.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седмица сребърна вода (Тоест 2 шишенца по 3 лв) и проблемът е решен.