Кое е натуралното средство срещу цистит?

Червената боровинка действително помага за профилактиката му
24 юли 2013 22:45, Румяна Тасева
2
Кое е натуралното средство срещу цистит?
Източник: Reuters

Сокът от червена боровинка предпазва от инфекции на пикочния мехур. Според изследователи екстрактът от плодовете може да премахне наличието на бактерията Proteus mirabilis, която е отговорна за сериозни инфекции на пикочния мехур.
 
Най-често инфекциите се получават след използването на катетри, позволявайки разраняването и лесното навлизане на вредни бактерии в организма.
 
Определени химикали, съдържащи се в червената боровинка неутрализират и възпрепятстват размножаването на патогените.
 
Плодовете на боровинката са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастни киселини - линолеова киселина, алфа линолеова киселина, каротеноиди и фитостероли.
 
Съдържат около 6% арбутин, следи от хидрохинон, около 8% катехинови танини, флавоноидните вещества кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина, витамин С.
 
Предишни проучвания доказват, че консумацията на сок от червени боровинки, както и самите плодове, предотвратяват възпаления и инфекции на пикочните пътища. Това се дължи на наличието на проантоцианидини и флаваноли, които предотвратяват прикрепянето на бактерията Escherichia coli, към стените на пикочния мехур и пикочните пътища и спират образуването на устойчиви колонии.

Най-често срещаните инфекции на уринарния тракт засягат пикочния мехур - цистит.

Повече за цистита и уринарните инфекции можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Добронамерена преди 10 години
Изобщо не помага червената боровинка-нито таблетките така добре рекламирани.Не си давайте парите напразно.Аз вече ги дадох,някой ги прибра подсмихвайки се доволно и станах поредния излъган.