Как да нормализираме ниското кръвно налягане?

Айранът с повече сол е чудесно средство
Обновена: 13 авг 2013 20:20 | 13 авг 2013 20:20, Мария Дуковска
4
Как да нормализираме ниското кръвно налягане?
Снимка: Sxc.hu

Обикновено винаги се грижим за хипертониците /тези с високото кръвно налягане/ и подценяваме хипотониците /с ниското кръвно/, но и техните проблеми никак не са малко. Особено през лятото. Повечето дами с тегло в границите на нормата всъщност страдат именно от ниско кръвно.

Ако когато станете рязко, ви се замайва главата, постоянно сте жадни, имате бледа кожа, главоболие, ръцете и краката са ви студени, постоянно ви се спи – най-вероятно кръвното ви е ниско.
 
А другите си мислят, че сте страшно мързеливи и, хоп, изведнъж може да получите сърцебиене или да припаднете, просто да се строполите на опашката в супермаркета или на спирката.
 
Затова трябва да се вземат мерки за нормализиране  на ниското кръвно.
 
Обикновено го правим с повече кафе, но лекарите предупреждават, че поради диуретичния ефект на кафето в крайна сметка то понижава кръвното. Затова трябва да се внимава.
 
Айран със сол е чудесно средство за понижаване на кръвното през лятото. Солта може и да е вредна, но в случая много помага.
 
Прием на повече течности.
 
Редовно хранене. Ако сте с ниско кръвно, не се вманиачавайте в диетите, винаги си дръжте нещо под ръка за хапване. Всички любители на шоколада сега е редно да започнат да суфлират – шоколад, шоколад… Е, лятото не е най-добрият вариант, защото ще се разтопи и ще ви направи какви ли не поразии в чантата, но някой плод или бисквитка, също биха свършили работа в спасителната операция.
 
Движете се повече.
 
Спортувайте – за по-добро кръвообращение.
 
Масаж – може да се поглезите – при вас е с лечебен ефект и дори е задължително.
 
Проветрявайте по-често помещенията.
 
Набавяйте си витамин С – шипков чай с мед.
 
Правете си отвара от билки, за които знаете, че помагат при ниско кръвно налягане като например: невен, коприва, босилек, мента, глог, глухарче, мащерка, розмарин. Босилекът става и за салатка, а ментата за освежаващи коктейли – така че има различни вариации.
 
Проучете къде има Витамин В  и си похапвайте онова, което ви харесва, като например: моркови, жълтъци, черен дроб, млечни продукти…
 
Внимавайте с лекарствата – да нямат като страничен ефект понижаване на кръвното налягане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 10 години
ТОЧНО ТАКА ДАВАЙТЕ СОЛ Т ЗАХАР, ТЕ ТОВА ИСКАТ ДА НИ ТРОВЯТ
1
3
 
6
 
! Отговори
valq преди 10 години
100 ml kola sa6to pomaga !