Прясно мляко през бременността = високо дете

Има ползи и за здравето на детето, твърдят учени
11 сеп 2013 13:04,
1
Прясно мляко през бременността = високо дете
Източник: Reuters

Консумацията на не по-малко от 150 мл прясно мляко на ден от бременни значително увеличава вероятността детето им да израсте по-високо. 

Екип учени се наема да проследи група бебета, родени през осемдесетте години на двадесети век, и открива, че тяхната височина през периода на юношеството е пряко свързана с количествотопрясно мляко, което майките им са консумирали през бременността с тях.
 
Експерти по хранене от Исландия, Дания и САЩ проследяват бебетата, на общо 809 жени от Дания, родили през 1988 и 1989. Учените наблюдават и жените по време на тяхнатабременност, като отчитат количеството консумирано мляко на ден. 
 
Резултатите сочат, че децата, без значение от пола, чиито майки са консумирали минимум 150 мл мляко на ден, са с по-висок ръст, в сравнение с тези, родени от жени, консумирали по-малки количества или никакво мляко. 
 
До периода на късното им юношество по-високите деца също така имат и по-високи нива наинсулин в кръвта си, което предполага, че при тях рискът от развитие на диабет тип 2 е по-малък. 
 
По-рано тази година учени от Великобритания установиха, че млякото консумирано от бъдещата майка може да бъде полезно и в друга насока – допринася и за интелигентност на бебето. Това според учените се дължи на съдържание на йод. 
 
Тези заключения са направени на база наблюдение на над 1000 бременни жени.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
ПОКО преди 10 години
АКО НОСИШ ГЕН НА ТАПА, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ!!!!!!!!