Разследват смъртта на починало бебе в Пловдив

Детето два пъти било на преглед в Спешно отделение
Обновена: 21 ное 2013 16:40 | 21 ное 2013 16:29, Анисия Иванова
12
Разследват смъртта на починало бебе в Пловдив
Спешното отделение на Университетската болница в Пловдив. Архив: Булфото

Комисия ще проверява случая с дете, преминалото два пъти за преглед през детското Спешно отделение на Университетска болница в Пловдив, което след това е починало в друго лечебно заведение, съобщава пресцентърът на болницата.

Комисията ще прецени правилността на взетите от лекарите решения и ще излезе със становище.

От болницата съобщават, че не разполагат с данни за състоянието на детето след посещението му в Спешното отделение, както и за развитието на заболяването в следващите часове, за причините за приема на детето в друго лечебно заведение.

Няма данни и дали са спазвани указанията на лекарите от Спешно приемно отделение и дали са давани изписаните от тях медикаменти.

В понеделник около обяд  детето е прегледано и на място е му направена инхалация с „Вентулин”. Изписано е антибиотично и симптоматично лечение.

Преценено е, че състоянието на детето не изисква то да бъде хоспитализирано.

В 15.10 часа същия ден, детето отново е посетило Спешно приемно отделение, прегледано е и е установено, че състоянието му не изисква прием в болницата.

От Университетската болница „Свети Георги“, категорично отхвърлят твърдението, че причината, детето да не бъде прието в болницата, е липсата на удостоверение за раждане или други документи.

В Университетска болница "Свети Георги“ непрекъснато се приемат за лечение деца и възрастни, които са със статут на временно или постоянно пребиваващи чужди граждани, граждани на европейския съюз и други, допълват от лечебното заведение.

Редът за оказване на медицинска помощ на тези граждани е уреден в съответните нормативни актове (Закон за чужденците, Закон за здравното осигуряване и други), се казва още в позицията на болницата, след публикации в някой медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: болницабебепроверка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
плд преди 10 години
Що не пишете,че бебето от *** произход аа??????
9
2
 
10
 
! Отговори
anon преди 10 години
до 7: "какво толкова"? това, че утре това може да твоето бебе дето да го изпуснат така... проблема не е в бебето а в процеса.
8
2
 
12
 
! Отговори
Майката на Утайката преди 10 години
Ако знаех, какъв *** щеше да се пръкне от тебе, по-добре да бях направила аборт.
7
23
 
3
 
! Отговори
Утайката преди 10 години
Какво толкова са се развълнували за някво си бебе. Не е човек допринесъл с нещо за обществото ,а ще е поредният лапач . Пълно е бебета.По добре,че е умряло рано та да не набутва само с разходи родителите.
6
6
 
4
 
! Отговори
ZEN преди 10 години
Нека се абстрахираме от това, че *** се водят хора и ще Ви стане по-леко на "съвестта".Аз не съм на ясно дали разни милозливи същества с бял цявт на кожата ронят сълзи за това, че се пръска против инсекти. Предполагам не. Обаче за *** реват до Бога и това е само щот са расли в саксия и не са имали среща от трети вид с тия ***.А иначе в нормална ситуация просто би трябвало да се тегли дървото на неколко "лекари". Това се отнася и за всички управляващи в БГ всъщност.
5
4
 
14
 
! Отговори
до Ортопедов ! преди 10 години
А Вие,драги г-н Ортопедов,ми направихте страшно лошо впечатление! Да,*** е починалото дете и да-бебе е!Какво друго да бъде на 18 месеца?! Бебета са до 2 годинки.Но нито едно от двете неща няма отношение към това,че си е отишло дете! 2013 г,в ЕВРОПЕЙСКА държава!Боже,прости!Некадърност и безотговорност цари навсякъде и още дълго ще си стоим на този хал,докато никой не се интересува от другия,а само си прехвърлят топката.Не само лекарите,но и всички останали -от администрация до висшестоящи!
4
0
 
19
 
! Отговори
234 преди 10 години
Неграмотно и неразбираемо написана статия.А лекарството е "ВентОлин",а не "ВентУлин",драга г-жо "журналист".
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvi jurnalisti ste vie, ako ne mojete da pishete?????!!!!!! " някой медии" ......
2
13
 
10
 
! Отговори
Ортопедов преди 10 години
*** на година и половина изоставено от родителите и гледано от неграмотната си баба...за какво "бебе" става въпрос?!?!
1
1
 
20
 
! Отговори
Momo преди 10 години
От статията не се разбира много, затова ще попитам.За дете на нелегални емигранти ли става дума?

Спонсорирани публикации