Да се справим с лошия дъх

Миенете на зъбите не решава проблема
11 дек 2013 21:54, Мария Дуковска
3
Да се справим с лошия дъх
Снимка: Sxc.hu

Убийственият дъх рано сутрин е в състояние да отблъсне всеки. Каквото и да правите, както и да си миете зъбите, езика, да използвате какви ли не пасти за зъби, разтвори за уста и не, нищо не помага! Защо отново се появява тази ужасна миризма? И още по-важно – как можете да се отървете от лошия дъх?

Според американски специалисти по дентална медицина има две основни причини за лошия дъх. Едната е в храната. Ако храната, която приемате мирише лошо сама по себе си, няма как да очаквате, че и последиците от нея ще са благоуханни!
 
Но най-основната причина за лошата устна миризма са бактериите, които насядат по задната част на езика. Тези бактерии произвеждат лоша миризма, наподобяваща сяра или развалено яйце. Като върху тази неприятна картинка прибавим и секретите от носа, които се спускат по задната стена на носната кухина право в гърлото, получаваме смесица от неприятна миризма, покрита със слуз.
 
Други медицински състояния, като заболявания на венците, зъбни инфекции, стомашен рефлукс, сухота в устата също могат да предизвикат лош дъх. Неприятната миризма и особено силната такава, може да бъде сигнал за много по-сериозни заболявания, като рак или диабет. Обикновено състоянията, свързани с метаболитен дисбаланс са причина за отделянето на миризливи химикали. Някои видове лекарства като антидепресанти, диуретици или антихистаминови препарати също допринасят за усложняване здравето на устната кухина.
 
Която и от споменатите причини да се отнася за вашия случай, представяме ви няколко начина за справяне с неприятния проблем.
 
Първо и най-важно е да осъзнаете, че наистина имате проблем. Ако всички около вас набръчкват носове, щом се приближите, значи е време да отидете на лекар. Това състояние, особено ако продължава твърде дълго, може да е сигнал за сериозно заболяване. Не пренебрегвайте проблема! Ако ваш добър приятел или член от семейството има този проблем, но не знае или не го признава, намекнете му като му предложите дъвка, например.
 
Веднага след ставане и преди лягане първото нещо, което трябва да направите е да изтъркате добре задната част на езика си с четка. Така ще отстраните бактериите, които са се наслоили през деня (или през нощта). Повтаряйте тази практика всеки ден и ще почувствате резултатите скоро!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо е наистина. Аз от години имам подобни проблеми, но при мен е от венците. Две операции са ми правили на тях и няма оправия. И не е само сутрин, а целодневно...:(
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как няма да имат лош дъх повечето хора, като се хранят неправилно?! С консумиране на трупове и млечни продукти, които са слузообразуващи.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички проблеми в устната кухина изчезват ако се пие по едно чайче от градински чай-"Салвия Официналис" поне десетина пъти на месец.Рецептата е следната:3 листенца се варят 5 минути в 200 мл вода, може да се подслади.