Демографската криза у нас е смазваща, стресна се Андреева

Ще се работи за възстановяване на детските консултации
17 дек 2013 18:35,
50
Демографската криза у нас е смазваща, стресна се Андреева
Таня Андреева. Снимка: архив Булфото

Председателят на здравната комисия Нигяр Джафер обеща да се работи за възстановяване на женските и детските консултации.

Тя се обяви още за увеличаване на цените на педиатричните клинични пътеки, по-добри условия за специалистите по педиатрия и за изграждане на центрове по хранене и центрове за детско и майчино здравеопазване.

Джафер посочи, че 10 млн.евро от Норвежкия финансов механизъм ще бъдат насочени към грижи за детското здраве и пренатална диагностика.

Специалисти разработват дългосрочни програми за грижи за недоносени деца, започва работата по диабетния регистър, както и регистър за недоносени, който ще надгради регистъра за раждания, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от БТА.

Това е изключително важно за планиране на средства за рехабилитация и наблюдение на недоносените деца, допълни тя. Програмите по детско и майчино здравеопазване ще координира Фондът за асистирана репродукция.

Новата дейност на фонда е залегнала в нов правилник за работата му, който предстои да бъде приет, допълни тя.
Демографската криза в България е смазваща, а данните от последния доклад за здравето на нацията са смразяващи – страната ни е на водещо място по показателите за детска заболеваемост, детска смъртност и хронифициращи заболявания в детска възраст, посочи министър Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
джафер?!???!!??!! ба*ти турската държава станахме.... ама скоро ще емигрирам и ще забравя смотаните турски имена
7
0
 
16
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
до 3: Не е Доган,нито,който и да е политик.ВИНОВНИ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ - ТЪРПЯЩИТЕ,ХЛЕНЧЕЩИТЕ,ПРЕВИВАЩИТЕ ГРЪБ И ДОКАТО НЕ ГО ПРОУМЕЕМ,ЩЕ БЪДЕМ СМЛЯНИ И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ,КАТО НАРОД!!!
6
0
 
43
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Г-жо Андреева, през последните 24 години не сте ли били в България ?Кое е смазващото-че няма вече здрави хора в страната или децата са малко в сравнение с възрастните хора.Ами нормално е-бабите няма да родят-тези,които са в тази възраст да гледат деца са извън страната и вече са чужди граждани.Нормално е след като ядем какво ли не да не сме здрави,нормално и болестите ни да са причинени от преумора,стрес...
5
0
 
35
 
! Отговори
gtf преди 10 години
аааа... сетихте се мръсни ***, че тъй не може да я караме вечно. Са фабриките ви ще фалират а готовата пара бързо се харчи... а даже и африканци няма да работят за тея смешни пари. Лапането свършва...
4
5
 
17
 
! Отговори
munio преди 10 години
Sazaljavam BALGARIA si otiva po barzo ot otchakvanoto
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нигяр Джафер ще оправи нещата. Седете и гледайте четири години, как Доган унищожава бъдещето на децата ви.
2
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на НДСВ раждаемостта беше възходяща и стигна своя пик през 2009 година
1
11
 
45
 
! Отговори
адгд преди 10 години
Когато БСП е на власт нещата винаги са смразяващи.