За здраво сърце – колко стъпки са нужни?

За да предотвратим инфаркт
21 дек 2013 18:12, Румяна Тасева
2
За здраво сърце – колко стъпки са нужни?
Източник: Reuters

Дори и ако ни е заложена по-кратка продължителност на живота и склонност към сърдечни заболявания, трябва да сме убедени, че има методи, с помощта на които да коригираме тази несправедливост отстрана на генома ни.

Очевидно учените особено много ги занимава подобен въпрос, тъй като сериозен екип от изследователи се залавя и измерва точно броя на стъпките, които могат да ни предпазят от инфаркт. 

Резултатите от труда им са публикувани не къде да е, а в престижното научно издание Lancet, където се твърди, че дори при хората с риск от диабет се намалява вероятността от съдови инциденти с 8% при изминаване на определено разстояние.

Изследователите сравняват данните на 9306 души от 40 страни, които са включени в мащабния проект „Навигатор“, в който заляга и програма за редуциране на теглото и физическа активност от 150 минути седмично при доброволците.

Една от задачите им е да измерят броя на стъпките си за седмицата със специални устройства. 

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...ТъпотоСлед този коментар сте повишен в Жоро ... Умното!
1
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ходенето,е най...евтиният и безвреден...релакс за тялото на човека.Ползите са неизмерими и всеки трябва се стреми всекидневно да изминава поне 3-5 километра.