Туршии и бисквити еднакво оцветяват зъбите

7 храни, които да избягвате, ако желаете бяла усмивка
18 фев 2014 08:20,
2
Туршии и бисквити еднакво оцветяват зъбите
Източник: Reuters

Ако искате перфектна усмивка и красиви бели зъби не е необходимо задължително да прибягвате до услугите на стоматолог. Можете да го постигнете лесно като избягвате консумацията на следните седем храни, които оцветяват зъбите ви.

1. Ягодите са сочни и питателни плодове. Те са предпочитан плод за закуска или различни десерти, но техните богато оцветени пигменти се задържат по емайла на зъбите. С наслагаването си те придават на зъбите нежелан оттенък.

2. Цвеклото е много полезно и вкусно, но и знаем колко трудно е премахването му при контакт с дрехите ни. По същия начин влияе и върху зъбите ни. Не е необходимо да го изключите изцяло от храненето си, но е желателно след консумирането на храни, имащи в състава си цвекло, да измиете зъбите си веднага след хранене.

3. Едва ли някой би предположил, че бисквитите също имат оцветяващ ефект върху зъбите. Това се дължи на продуктите, използвани в състава им. Много от тях съдържат рафинирани въглехидрати, които се превръщат в захари и имат вредно влияние върху усмивката ни.

4. Балсамовият оцет има голям процент наситени киселини и е силно пигментиран, което съвсем не е добър факт за зъбите. Опитайте се да ограничите приема му. Прибавянето му за овкусяване на дресинги е приемливо, тъй като някои зеленчуци като марулята, създават бариера и не позволяват на оцета да оцвети зъбите.

Останалите 3 групи оцветяващи зъбите храни можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има лек и се казва Спермодент Къмплийт Протекшън, за дамите които се интересуват...
1
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Ужас!