По какво да познаем диабет тип 2?

Или кои са обичайните симптоми
9 юни 2014 16:06,
2
По какво да познаем диабет тип 2?
Източник: Reuters

Какво е диабет тип 2?

Заболяването може да засегне хора от всички възрасти, а ранните му симптоми са почти незабележими. Данните сочат, че един на всеки трима души с диабет тип 2 не знае за заболяването си. 
 
Тази хронична болест пречи на способността на организма да използва въглехидратите в храната за енергия, а резултатът е повишени нива на кръвната захар. С течение на времето този излишък на захар в кръвта повишава риска от сърдечносъдово заболяване, води до загуба на зрението, увреждане на нерви и органи, както и до други сериозни състояния. 
 
Жажда, главоболие и инфекции
 
Хората, които страдат от диабет тип 2, често не проявяват никакви симптоми. Когато обаче се появят такива, един от първите признаци може да бъде прекомерна жажда. Тя често е придружена от други проблеми, включително сухота в устата, повишен апетит, учестено уриниране и необичайно отслабване или напълняване. 
 
Тъй като нивата на кръвната захар стават все по-необичайни, могат да се появят и симптоми като главоболие, замъглено зрение и умора. 
 
В много случаи диабет тип 2 не се открива, докато не започне да оказва забележимо влияние върху здравето. Друга „сигнална лампа“ са:
 
- рани, които трудно заздравяват;
- чести гъбични инфекции или инфекции на пикочните пътища;
- сърбеж по кожата, особено в областта на слабините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
12
 
! Отговори
Joe преди 9 години
До АнонименРядко *** коментар си написал !
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диабета ще го познаем не като отидем на лекар, а като отидем в полицейското управление. Там разбират от всичко ...От как, се управлява държава до как, се лекуват и убиват хора