Какви са видовете аборт?

Кои са най-честите причини
14 авг 2014 21:58, Румяна Тасева
4
Какви са видовете аборт?
Източник: Reuters

Абортът е всяко прекъсване на бременността преди 20 гестационна седмица, в резултат на което се извежда плод с тегло под 500 грама. Днес се счита, че извеждането на такъв плод между 500 и 1000 грама е критерий за определяне на 4-та степен недоносеност. В същия времеви период, при раждане на плод с по-голямо тегло от 500 грама се отбелязва като новородено и се започва укрепваща терапия в кувьоз.

1. Какви видове аборти се срещат?

Според класификацията си, абортите се делят на спонтанни и изкуствени. Спонтанните могат да бъдат ранен или късен аборт, заплашващ и започващ аборт, аборт в ход, незавършен, пълен, задържан, привичен и септичен аборт. Изкуствените аборти са по желание, по медицински показания и криминален аборт.

2. Кои са най-честите причини за аборт през бременността?

Статистиката показва, че честотата на спонтанни аборти след имплантиране на оплодени полови клетки е 15%. Между 13 и 20 гестационна седмица се случват около 20% от абортите. Причината затова е, че в 1/3 от тестуваните пациенти са доказани налични ДНК-последователности, доказващи хромозомни аномалии.

За нещастие, процентът на неясните аборти е около 40%. Този тип аборт приспада към групата на идиопатичните, тъй като не може да се открие ясна физиологична причина за абортиране. 20% от жените по време на първия триместър от бременността споделят за кървене. От тези 20% жени 50% обикновено завършват бременността с аборт. Причината може да бъде недоносеност, бременност непосредствено след аборт, наличие на полипи или ендоцервицит.

 

Продължението на материала може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така става когато некомпетентен "журналист" пише за нещо за което си няма ни най-малка представа. Информацията на авторката е само от разказите на колежките и от околовръстното. То за да знае човек трябва да учи. Като не е учил да попита някой лекар. Ако от практикуване на свободни професии можеше да се изучи ... ехее.. държавата ни щеше да е рай. Ама затова сме в *** защото културата ни е толкоз, образованието ни е толкоз, знанията са ни толкоз и материала ни е такъв - от околовръстното.
2
0
 
4
 
! Отговори
МИМА преди 9 години
ТЪЖНИ .
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видовете аборт са 1 желани2 нежелани