Какво трябва да знаете за акнето?

И защо се появява то
12 сеп 2014 17:41,
3
Какво трябва да знаете за акнето?
Източник: Reuters

Данните от статистики сочат, че близо 80 – 90% от мъжете и жените страдат от появата на пъпки поне веднъж в живота си. Посещението до дерматологичния кабинет е необходимо за правилното лечение и възстановяване на кожата. Какво точно трябва да попитате дерматолога?

1. Дали продуктите, които използвате, са подходящи и кои следва да се избягват

Препоръчително е дори да носите козметиката, която използвате, когато се консултирате с дерматолог. Така той най-добре ще може да каже кои от тях са подходящи за вас и кои не.

Следва да се избягват всички продукти, които не са некомедогенни. „Комедогенен“ означава който запушва порите. Все пак дерматологът ще ви посъветва най-добре кой продукт би бил подходящ за вас. В допълнение, избягвайте тежките кремове или мазните серуми, тъй като по този начин кожата ще се омазни още повече. 

2. На какви козметични процедури можете да се подлагате?

Дерматологът следва да каже на кои от процедурите в козметичния салон можете да се подлагате. Причината е, че много салони използват козметични продукти, за които не се знае по какъв начин биха подействали на акнето. Всъщност, много от продуктите може да предизвикат появата му.

3. Каква е причината за появата на акне?

Факторите, които водят до неприятните пъпки могат да бъдат най-различни. Розацея, себореен дерматит и дори фоликулит могат да се „замаскират“ като акне. Така че, трябва да се уверите, че се третира самият причинител на състоянието.

 

Повече полезна информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
i007 преди 9 години
Това е най малкия проблем премахват се много лесно и евтино.Медицинска сяра и мед.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитирaните зaболявaния сa сaмо външно проявление нa по сериозни здрaвословни проблеми, свързaни с бъбреците и дробовете и остaнaлите оргaни.Проблемa е, че 99 процентa от докторите не рaзбирaт причинно следствените връзки и не третирaт оргaнизмa кaто едно цяло.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комедогенен е въздухът, който дишаме...