Здравото тяло приютява множество вируси

Учени изследват човешкия микробиом
26 сеп 2014 19:23,
1
Здравото тяло приютява множество вируси
Източник: Reuters

Хората в добро здравословно състояние  „приютяват“ различни вируси в телата си, без да дори да подозират, сочи ново проучване. 

В него се разглеждат данни на 102 души – 51 жени и 51 мъже. Всички те са в добро здравословно състояние и са на възраст между 18 и 40 години. Проучването е част от проект, изследващ човешкия микробиом – инициатива на Националния институт по здравеопазване. Целта му е да се определи микробните организми в и върху тялото на хората, които са в добро здраве. 

Изследователите от университетско училище по медицина „Св. Луис“ във Вашингтон установяват, че върху тялото могат да се открият около пет вида вируси.

Най-малко един вирус се открива при 92% от участниците, а някои от тях са носители дори на 10 – 15. Резултатите са следствие от анализи на проби, взети от кожата, косата, изпражненията, а при жените – и от влагалището. 

След проследяване на ДНК на всеки вирус, учените установяват, че никой от участниците не проявява признаци на заболяване като кашляне или кихане. При някои участници са открити херпесни вируси.

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: вирусднкмикробиом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
7 преди 9 години
АМИ С ТИЯ ВИРУСИ ДЕТО НИ ПРЪСКАТ 24/7 ,СЕ УЧУДВАМ,ЧЕ ТОЛКОВА МАЛКО СА ОТКРИЛИ!