Българските мъже - шампиони в секса в световен мащаб

Това сочи статистиката
Обновена: 14 ное 2014 11:13 | 13 ное 2014 23:00,
98
Българските мъже - шампиони в секса в световен мащаб
Снимка: Reuters

Българите са едни от най-често правещите секс мъже в световен мащаб. Това сочи статистика, цитирана в рамките на Третата национална конференция по сексуална медицина, която се проведе през уикенда.

Средно мъжете у нас се отдават на любовни ласки 127 пъти в годината.

Като цяло в балканските държави се прави най-много секс спрямо останалите страни в света, като водещи на полуострова в престижната класация са гърците.

Конференцията по сексуална медицина бе организирана от Българската асоциация по сексуална медицина под патронажа на ректора на Медицинския университет в София проф. д-р Ваньо Митев.

Сексуалната медицина е интердисциплинарна област, посветена на сексуалните нарушения при двата пола, на техните причини и последствия за индивида, двойката и обществото.

Тези проблеми се изследват в общо-медицински фундаментални и приложни аспекти от гледна точка на уролози, гинеколози, ендокринолози, кардиолози, сексолози, психиатри, невролози, дермато-венеролози, общопрактикуващи лекари, деонтолози и други специалисти. Както в успешно преминалите вече две национални конференции, така и в Третата национална конференция участваха редица доказани български и международни специалисти.

Основната цел на конференцията беше да представи актуалното състояние на научните знания и да популяризира достиженията в тази сфера.

Някои от темите, които бяха разгледани, включваха урологични, ендокринологични, кардиологични, неврологични и сексологични аспекти на еректилната дисфункция, нарушенията в либидото, оргазма и еякулацията при мъжете, най-значимите урологични и гинекологични заболявания, имащи отношение към сексуалната функция, хипогонадизма при мъжете, сексуалната дисфункция при жените, съвременните аспекти на сексологичното консултиране, значението на сексуално-трансмисивните заболявания, психиатрични и съдебно-медицински проблеми и редица други.

В нея участие взеха повече от 250 души.

По думите на медицинските специалисти, честотата на любовните актове е доста по-маловажна спрямо тяхното качество. Ето защо акценти в програмата бяха еректилната дисфунцкия и преждевременната еякулация, които засягат все по-голям процент от мъжете по света.

Първият проблем мъчи почти все втори мъж. Еректилната дисфункция често се споменава като импотентно състояние, при което мъжът не е в състояние да получи или поддържа пълна ерекция.

Това състояние е подобно на преждевременна еякулация, в смисъл, че може да повлияе отрицателно на мъжа, така и на партньорката му и може да окаже значителен натиск върху връзката.

В опитите да се определи възможната причина за еректилна дисфункция, първият фактор, който лекарят ще разгледа е възрастта на мъжа. При по-възрастните мъже този проблем е най-вероятно заради физическото състояние. Болести като диабет, бъбречни заболявания, хроничен алкохолизъм, множествена склероза, атеросклероза, съдови заболявания и неврологични заболявания представляват около 70% от случаите с еректилна дисфункция.

Диабетът е огромен рисков фактор за еректилната дисфункция.

Тютюнопушенето, затлъстяването и заседналия начин на живот също могат да увеличат риска от еректилна дисфункция. Лекарства като антидепресанти, диуретици и др. също могат да имат като страничен ефект еректилни проблеми.

Въпреки това в до 20% от случаите, еректилната дисфункция може да бъде свързана и с психологическа причина – депресия, безпокойсто, стрес, ниско самочувствие.

Ако преди това човек се радва на добър сексуален живот и едва от скоро е започнал да има еректилни проблеми – особено ако е с нов партньор или партньорът изпитва някакви проблеми във връзката, то причината най-вероятно е от емоционален характер.

Добрата новина е, че еректилната дисфункция е лечима за повечето мъже. Създадени са и нови лекарства, които са много успешни при лечението на това състояние. Обикновено лекарят ще определи причината за това състояние и ще лекува първо нея.

Той също може да смени медикаментите, които приема пациентът, за да облекчи страничните ефекти, които включват еректилна дисфункция. Лекарят може да предпише и лекарства, които да подпомогнат успешният сексуален живот на мъжа. Жената е добре да окуражи мъжа си, ако приема подобни лекарства и да го накара да не се чувства по-малко мъжествен.

От преждевременна еякулация пък се оплаква един на всеки петима господа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
20
 
! Отговори
до Без илюзии преди 9 години
Скъпа, жено, за да е доволна жената, преди това мъжът трябва да е доволен. А, затова са нужни три неща: жената да е готина, да й се и.е и да готви добре.
25
4
 
14
 
! Отговори
по пет пъти на ден преди 9 години
Аз мастурбирам по пет пъти на ден и имам шест деца. Въпрос. Колко деца ще имам, ако мастурбирам по шест пъти на ден?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде го тоз секс бе?
23
5
 
4
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
ПорЦелан, пробвай с мъж или сам със себе си. Ако и тогава не можеш да свършиш имаш проблем... да знаеш.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Средно мъжете у нас се отдават на любовни ласки 127 пъти в годината."т.е. ако прибавим и секса с жени към статистиката, то ние направо го правим средно по 635 пъти в годината, гърчолята да ме прощават
21
5
 
9
 
! Отговори
български мъж преди 9 години
Хахаха, такава глупост не бях чувал. Разсмяха ме с тая дивотия.
20
10
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Аз свършвам трудно, даже понякога не мога да свърша защото се уморявам след около час. Няма значение дали е жената, с колежка, две или случайни срещи.
19
7
 
38
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Скъпи мъже, не е важно за колко време ще свършите, важното е жената да е доволна. Докато живеете с мисълта, че свършвате бързо или се водите от някакви порнорекорди за издръжливост няма да ви се получават нещата и ще се губите времето за клишета и глупости. За да изпита жената оргазъм преди Вас, въпреки че жените са мааалко бавни в тази област, са нужни две неща: да и разпалите фантазията и второ: да познава тялото си, за да ви дава наклон. Всичко друго е лашкане и излишни мъжки комплекси.
18
1
 
20
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Докторов, идеално е. Ако Докторицата е свършила преди теб, няма значение дали свършваш на 1 или 2 минута. Далаверата е Докторицата да свърши...твоята после е лесна. Мисли за първото. Второто идва по инерция.
17
7
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Алоууууу, журналистчето, според статията гърците, а не ние сме световни шампиони! "Като цяло в балканските държави се прави най-много секс спрямо останалите страни в света, като водещи на полуострова в престижната класация са гърците."
16
18
 
27
 
! Отговори
Ястреб Великохуйний преди 9 години
Не знам защо пък ми рипнаха балканските *** наведнъж! Българин нито нива може да оре, нито жена! Това са обозрими факти бе бастуни! Само се огледайте около вас - какво виждате? Пустеещи ниви и празни детски ясли!! Престанете да си бъркате един на друг в аспухите и наблягайте на нивите и жените, че вече остарявам и не мога завинаги да обслужвам българките на 3 квартала!
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като дойда в Бг българките се редят.Имаш крава пиеш мляко, толкоз просто.
14
3
 
7
 
! Отговори
Без илюзии преди 9 години
Бен Гън-Е, ти да не би да се опитваш да обясниш, че им зяпаш лицата докато "ги лашкаш"? Много си романтичен и смел.... Какъв мъж само?! Прави любов, гледа жените в очите, на светло и е толкова възбуден и стремящ се да се представи добре пред грозни жени, че мъничкото му комлексарче стой на пост и в готовност по-дълго време отколкото, ако е с някоя хубавелка, която да му скапе самочувствието, докато се чуди как й се е паднало на нея такъв грозник лашкач.
13
2
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 9 години
На научна конференция такива обобщения не се правят - в научните доклади етносите не се обобщават според названието на държавата. Щом се говори за българи, значи се имат предвид етническите българи.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Става въпрос за ромите те са с най много деца.
11
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Коментарът ми бе към ястреба и в превод звучи така- слагам го на всички туркини! Ама много *** народ има тук...
10
6
 
13
 
! Отговори
Бен Гън преди 9 години
Според мен най-щастливи в секса са грозните жени. Съдя от моя опит. Когато съм със красива жена свършвам бързо а като съм с грозна мога да я лашкам и половин час докато свърша без да спада курса. Това е по-въпроса за секса. Иначе аз съм на веднъж седмично, мога и всеки ден ама ако не ходя на работа и имам пари за харчене, да не мисля за друго освен за жени.
9
2
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сега щи обясна, ти нали вземаш 300 лв. заплата, а харчиш към 1000. Е щом ти можеш нещо абсолютно невъзможно, защо друг да не може друго такова?
8
2
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До ШопШоп преди 13 минутиМоже и с жени, но само ако са добре избръснати! Това аз ли съм го писал ? Или е твой пост? Всеки мислещ,ще си помисли,че редовно се бодеш с мъже и ЕВЕНТУАЛНО може с някоя жена Сам си го каза,а после мене обиждаш Но нищо не се кахъри,признатия грях е половин грях
7
2
 
18
 
! Отговори
Strict преди 9 години
"От преждевременна еякулация пък се оплаква един на всеки петима господа."С еректилна дисфункция са най-малко 40%, а на другия бряг още 30%. И как така българските мъже са световни шампиони в секса, не ми е много ясно.