Троп–троп: Много съм секси, но токчетата са вредни

Носенето на високи обувки води до проблеми с коленете
15 апр 2015 21:00,
10
Троп–троп: Много съм секси, но токчетата са вредни
Снимка: Архив Reuters

Дамите, които често се кипрят с обувки с високи токчета, трябва да знаят, че освен обичайните неудобства, продължителното им носене крие и сериозни рискове за здравето, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Повечето жени са наясно с обичайните неудобства от тази жертва в името на модата и суетата - пришки, напукани пети, мазоли, враснали нокти, стягане, прежулване, и по-сериозните проблеми като възпаления, мускулни травми, прищипани нерви.

Носенето им е свързано с проблеми не само в краката, но и в гърба, тазобедрената област и шията.

Резултатите от ново изследване на специалисти от Станфордския университет в САЩ обаче показват, че продължителното носене на обувки с високи токчета крие риск от още по-сериозни усложнения като остеоартрит и дори до необходимост от подмяна на коленните стави.

Носенето на подобни обувки напряга значително коленните стави и води до износване на хрущяла, който действа като естествен амортисьор при екстремни натоварвания, увеличавайки риска от остеоартрит. В някои случаи дори се налага подмяна на колянната става.

За целите на настоящото проучване авторите му са сканирали коленете на здрави жени, докато те ходят с нормално темпо с обувки с равни подметки, с обувки с 4-сантиметрови токчета и с обувки с 9-сантиметрови токчета. Изследователите са установили, че когато жените носят обувки с високи токчета, коленете им се задържат в неудобна огъната позиция, която кара ставите да функционират сякаш са стари или увредени, излагайки ги на повишен риск от остеоартрит.

Въпреки всички тези рискове, дамите не могат да се откажат от любимите си обувки с високи токчета. Скорошно проучване например показа, че внушителните 93 процента от представителките на нежния пол се чувстват по-женствени и сексапилни, когато ги носят, 88 процента се смятат за по-стилни, а 77 процента мислят, че на високи токчета изглеждат по-слаби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Ааа преди 9 години
Абе токчетата може да са вредни ама друго си е да видиш млада убава мома да пази равновесия с тях ;-)
5
5
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Е,това е от как свят светува -комплексите на дребосъците! Сега токчетата служат ,като слизат от бордюра днешните красавици да не си удрят *** в бордюра ! Абе ако ще и с звънци да се окичат ,няма как да пораснат ! Ама тъпотата е прогресивна !
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Право думаш, Винету. Хау!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия е за комплексирани ,ниски мъже.Мога да ви кажа, че няма нищо по секси от това ,Жената да е по-висока от мъжа.Само се чудят ,как да обиждат,Жените.Като нищо не ви харесва в тях ,Вземете си една баба ще ви обича повече от телефона си.Ще живеете цял живот с нея ,без да гледа в друг мъж и в страни и ще ходи с ***.Много здраве!
2
11
 
15
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Хубавата, стройна и дългокрака жена не се нуждае от висок патък. Последният е измислен за кривокраки и нископърдящи дами, на които и оня отгоре не може да помогне. Особено когато е съчетано с маането на пици, бургери, пилешки крилца и др. подобни.Аз казах. Хау.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уверен съм високи токчета мъже са измислили, за да избяга в трудни ситуации от жени си.