Природни средства, които елиминират болката в гърлото

И на какво се дължи тя според метода Аюрведа
18 май 2015 22:24,
9
Природни средства, които елиминират болката в гърлото
Източник: Reuters, архив

Възпаленото гърло е честа причина за посещение на лекарския кабинет дори и в топлите месеци. Уголемените и зачервени сливици, болката в гърлото, температурата и силната отпадналост са част от неприятните симптоми. Как да си ги спестим?

За възникването на болестта, освен физиологичните, съществуват и психосоматични причини. Не случайно лекарите хомеопати разглеждат случая на всеки пациент като не само проследяват хода на болестта, но и се връщат към отправната точка за възникването на проблема – емоцията, събитието, което е подействало като катализатор на страданието. 

От гледна точка на хомеопатията причината за болките в гърлото може да се корени в дълго потискани емоции и нерешени проблеми. Възпалението може да е признак за обида, неспособност да отстояваме себе си и да поискаме това, от което се нуждаем. Подобни проблеми могат да възникнат при изживени ревност, продължително възмущение, страх, скръб, вина. Нарушава се енергетиката на организма в съответната област, тъканите стават податливи на атаката на вирусите и бактериите и следва появата на острата инфекция. При неправилно лечение е възможно състоянието да хронифицира, обясняват хомеопатите. 

Според Аюрведа - древната наука за здраве и дълголетие, потискането на негативните емоции, без да са изказани гласно чувствата, води до задържане и на отрицателната енергия в областта на гърлото. Това създава условия за чести неразположения в областта на т. нар. гърлена чакра. Това е петата чакра, разположена в областта на щитовидната жлеза, която се свързва със звука и вибрацията, с комуникацията и творческата енергия. Ако се противим на настъпващи промени, ако преживяваме силна вътрешна съпротива към нещо, тогава най-често се появяват и проблеми с гърлото.

Целия материал за облекчаване на болките в гърлото може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 8 години
Мълчете ,да не дойде бай Минко , че така ще ви излекува ,че ще придобиете имунитет до трето коляно
3
2
 
3
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Аз пия Българско юнашко мляко
2
4
 
8
 
! Отговори
Ле-ле... преди 8 години
Статията е пълна глупост.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
svirkite oblek4avat bolkata