Срещу зъбобол – домашни лекове

Сол и чесън могат да помогнат
18 май 2015 20:05,
2
Срещу зъбобол – домашни лекове
Източник: Reuters, архив

Болката в зъбите може да бъде наистина жестока и буквално да парализира човека. Обикновено тя се появява в най-неподходящ момент и налага спешни мерки за справяне.

За справянето със силния зъбобол има доста ефикасни „бабини“ рецепти, които облекчават състоянието. Но трябва да се знае, че това е само временно решение на проблема и посещението при стоматолог е задължително.

Обтриване с чесън

Чесънът е широко известен със своето противовъзпалително действие и е много ефективен в случаи на зъбобол. Достатъчно е болния зъб и областта около него да се обтрият с една скилида.

Болката отминава бързо и за дълго време.

Сол

Един от най-известните домашни лекове в такава ситуация е солената вода. Жабуренето с нея около възпалената област също бързо помага за облекчаване на болката.

Лед

Няколко кубчета лед в торбичка се увиват в тънка кърпа, която се държи откъм страната на подутия венец. Студеното винаги помага за понижаване на спазмите.

Целия материал, свързан с начини за облекчаване на зъбобол, може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Какви зъби без пари преди 8 години
1, Вашият лек стррува много пара, ама много, много. Зъболекарите се самозабравиха - вадене на зъб - 60 до 70 лева. Та това е половин пенсия при най-бедните пенсионери. Я излезте и погледнете, не само пенсионери, но и по-млади хора са без зъби. Защото няма пари, а има безработица. Защото има малък процент богати и свръх голям процент бедни. Защо ли. Защото ни управляват алчните и продажните шопи. Всичко е концентрирано в София, всичко за София - останалите в България - да ***.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срещу зъбобол има само един лек - ходене на зъболекар. Не е голяма философия - кариеса представлява загниванеили създаване на кухина вътре в зъба. Когато кухината стигне го корена започва болката.А солта се използва за венците.