Бирата е полезна за костите, сърцето...

Както и за бъбреците, твърдят учените
21 юли 2015 18:45,
17
Бирата е полезна за костите, сърцето...
Източник: Reuters, архив

Бирата – една от любимите напитки през лятото, не само носи свежест, но има и своите ползи за здравето, които са доказани научно. 

Консумацията на бира в умерени количества може да бъде полезна за сърцето. Проучване на изследователи от университета „Емори“, САЩ, в което участват 2 200 по-възрастни мъже и жени, установява, че тези, които консумират бира ежедневно, имат с 50% по-малък риск от развитие на сърдечна недостатъчност. 

В данните на друго проучване, дело на международен изследователски екип от Германия, Франция и Великобритания, се посочва, че бирата и виното имат противовъзпалителни свойства, които могат да понижат риска от коронарна болест на сърцето. 

Бирата също така може да бъде полезна и за мозъка. С помощта на ядрено-магнитен резонанс учени от Бостън, САЩ, откриват, че хората, които консумират умерени количества алкохол, в по-малка степен страдат от инсулти, в сравнение с тези, които не консумират алкохол изобщо. 

Според изследователите умерената алкохолна консумация помага и за понижаване нивата на стреса, намалява тревожността и подобрява настроението. Бирата, по-конкретно, съдържа и редица хранителни вещества, като протеин, витамини от групата B, фосфор, магнезий, селен, желязо.

Експерти от Финландия констатират, че ежедневната консумация на бира намалява риска от развитие на камъни в бъбреците с 40%. Изследователите не могат да обяснят на какво точно се дължи връзката, но смятат, че е следствие от високото количество течности в организма. Те не само водят до редовно уриниране, но и поддържат правилната функция на бъбреците. 

Изследователите допълват, че хмелът, който се съдържа в бирата, може да помогне в процеса по забавяне на освобождаването на калция в костите, който може да се реабсорбира от бъбреците като болезнени камъни.

Повече полезна информация за здравословно хранене може да прочетете в здравословно-медицинския сайт Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете тази статия през м.януари при -10 градуса и може и да я обсъдим ...
12
0
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Пролет в душата ми напира,Страшно ми се пие бира.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължителносста на живота днес е по-голяма отколкото преди 50 години, което идва да ви подскаже,че ако храните бяха отровни, както много твърдят това нямаше как се случи...------------------Продължителността в Бг може да е по-висока единствено по ваксините и антибиотиците.Иначе влез в някой американски форум да видиш за какво става въпрос - ако кажеш какво ядеш ще те сметнат за луд, а 90 годишни бабички участватв Бостънския маратон. (това като пример, не че ги уважавам много)
10
0
 
3
 
! Отговори
Бироман преди 8 години
Знаех си.
9
4
 
4
 
! Отговори
Прости пръчки, преди 8 години
Продължителносста на живота днес е по-голяма отколкото преди 50 години, което идва да ви подскаже,че ако храните бяха отровни, както много твърдят това нямаше как се случи...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помня като обръщахме бутилките, да гледаме за ***. Сега няма такива неща- годност до 5 години, баси бирата, баси чудото.
7
1
 
13
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Единственото 100% вярно е че алкохола подобрява настроението,Наздраве!!!!!
6
1
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Абе преди бая годин киселото млеко го носеха на магазинат в тави с капак и ни го сипваха в бурканите и кофите дет си носехеме от къщи и на вторият ден млекото вкисваше и айде на ***.Бирата пък пийш я не пийш я след неколко дена кат я отвориш и кат фонтан бликне нагоре и мирише на вкиснало,та и млекото и бирата всеки ден са зимаха,та да са пресни пък сега по месяц седат и нещо им нема-все едно днеска си ги купил,та много напредна науката бе,само хората дет не седат вечно млади ама нейсе де
5
1
 
1
 
! Отговори
балконец холан преди 8 години
До ACDCSKARSENALЪъъъ, ЦСКА, уот ис дис ?
4
5
 
20
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Бирата е полезна единствено за банковите сметки на производителите и! Има един много верен признак за вредата от нещо, а той е когато започват да го хвалят!
3
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бирата е много коварно питие. Който ме ми вярва да си купи апаратза мерене на кръвно и пулс и да си ги измери преди запой, по средата на запояи накрая. След това да си измери кръвното и пулса сутрин след ставане от сън.Да припомним, че пиене на повече от 700 мл бира на ден е вредно (това е дефиниранокато 2 питиета от американските медици). В допълнение бирата обезводнява тялото и е опасна за пиене през лятото - това, което уринирате не е бирата, а преработена течност от кръвта ви.
2
13
 
2
 
! Отговори
ACDCSKARSENAL преди 8 години
БИРА, РОК И ЦСКА
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А консервантите в бирата за кое бяха полезни? Ааааа да-подхранваха раковите клетки...Мида си пийнем тогава...