Kак да подсилите метаболизма си

10-те най-добри начина
6
Kак да подсилите метаболизма си
Снимка: Reuters

Останали са ви няколко килограма за сваляне, които така и не искат да се махнат. Диетите вече не работят за вас, а спортът образува мускулна маса, която обаче не се отразява на стрелката на кантара. Може би трябва да помислите за нещо по-различно от глад и тренировки... а именно как да повишите метаболизма си и съответно разхода на калории. На помощ идват следните 10 храни, напитки и витамини, класирани по своята ефективност. :

10. Витамин B12

Според много експерти този витамин подпомага вдигането на метаболизма, но това научно не е доказано, така че не бързайте да си купувате таблетки.

9. Закуската

Диетолози са категорични, че закуската е най-важното хранене за деня и е важен съюзник в процеса на отслабването, тъй като зарежда тялото с енергия от сутринта, засища и така овладява нивата на кръвната захар и предпазва от жестоки пристъпи на глад през деня. Междувременно според някои изследвания нивото на метаболизма не се влияе от това дали закусвате или не. Все пак закусването е здравословен навик, който е добре да придобиете. Проучване показва, че хората, които закусват, са по-слаби от тези, които минават директно на обеда.

8. Малки, чести порции

Още едно твърдение, за което има противоречиви аргументи. Честото хапване на малки порции, поддържа нивото на метаболизма, от друга страна поддържа нивото на кръвната захар и също предпазва от прегладняване и съответно от преяждане. На практика обаче калорийният прием при тези, които се хранят 2-3 пъти на ден и тези, които ядат по-често не е особено различен.

7. Люти чушки

Капсаицинът в лютите чушки доказано ускорява метаболизма и горенето с над 50 калории всеки ден, твърди изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition.

Останалите начини вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прясно мляко...ама не такова от магазина ! Говоря за истинско прясно мляко :)
4
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Витамин B12 е водноразтворим и излишъкът се изхвърля лесно от бъбреците.
3
1
 
3
 
! Отговори
Ина преди 8 години
Тази статия е престъпно безотговорна! Витамин В 12 е силно токсичен и се приема само при установен дефицит, но всеки ще предпочете хапчето пред спорта, който доказано помага, просто защото е по-лесно!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЦЕПИН сутрин преди закуска и 2 пъти след закуска.
1
8
 
4
 
! Отговори
Гайдурков преди 8 години
Пълни глупости - закуската въобще не е "най-важното ядене". Дори напротив, добре е да се пропуска, за хубаво прочистване на организма.