Русия разработи уникални ваксини срещу ебола

Едната няма аналог в света, тя неутрализира болестта на 100%
13 яну 2016 19:24,
170
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола
Снимка: архив, Reuters

Министърът на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова съобщи, че в Русия са разработени две ваксини против хеморагичната треска ебола, превъзхождащи по своите характеристики световните аналози, като едната от тях е подходяща за пациенти с имунодефицит, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

"През месец декември бяха регистрирани две ваксини, произведени от Федералния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей". Тестовете бяха проведени на доклиничния етап в учрежденията на министерството на отбраната, а клиничните изследвания бяха отново дело на Министерството на отбраната и на Министерството на здравеопазването", заяви Скворцова на среща на президента Владимир Путин с правителството.

"Първата ваксина е уникална и няма аналог в света. За пръв път при нея, въз основата на най-съвременните биомедицински технологии, бяха включени два вирусни вектора в структурата на ваксината. По този начин беше възможно да се стимулира не само хуморалният, но и клетъчният имунитет", заяви здравният министър.

По думите й така се постигна 100-процентна неутрализация на вируса при много ниски концентрации на ваксината.

Световните аналози - двата препарата на американската компания Merck и на британската GlaxoSmithKline, отстъпват няколко пъти по ефективност на руската разработка, подчерта още Скворцова. 

Втората ваксина срещу ебола е била специално създадена за хората, страдащи от имунодефицит. Тя е много важна за тези страни, в които бяха разпространени огнищата на инфекция. Това лекарство е аналог на британската ваксина.

Препаратът задейства механизъм на активация на клетъчния имунитет, който се повишава 35 пъти. Руската ваксина превишава по ефективност британския аналог.

Президентът Путин благодари и поздрави всички учени, работили над създаването на ваксините.

"Това наистина е голям успех, голяма крачка напред в борбата с инфекциозните заболявания, каквато е хеморагичната треска ебола", изтъкна руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ..а , колко хора избиха комунистите след 9.09.44г....без съд и присъда...??!!!Къде са тия избити хора, къде са техните близки да правят възпоменателни шествия и митинги всяка година, къде са шорошорташките медии да изнасят и публикуват списъци на избитите от комунистите, да публикуват факти и доказателства, интервюта с оцелели, с техните близки, с техните наследници. Нищо! Абсолютно нищо!
100
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола, разработи колкото разработи и комунизма. Не вярвайте на нито една дума изречена от руснак или идваща от страната на лъжите Русия.
99
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При руските говорящи кухи *** всичко е уникално и без аналог в света, включително и безкрайната им простотия.
98
7
 
6
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
..а , колко хора избиха комунистите след 9.09.44г....без съд и присъда...??!!!...АМИ "народния съд"-----от балкона на Читалищата ---където цялата простотия и тъпотия реве с цяло гърло:---СМЪЪЪЪЪЪЪЪЪРТ.....!!!!?????
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хохохооо...Путин елиминира краварското биологично оръжие.Сорошите пак пикат газ.
96
0
 
8
 
! Отговори
до 107 преди 8 години
На вас,третополовите ви е трудно да опъвате.Можете само да давате да ви опъват.
95
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да опъна 2-3 *** русофилистика, щото да опънеш руски *** било точило за шпагата
94
2
 
1
 
! Отговори
АМИ , ..ПРОСТО Е: преди 8 години
В църквата в Батак-----са събрани всички тела след погрома!Разбира се , че ще е в кръв!
93
3
 
1
 
! Отговори
Още за Батак... преди 8 години
След Руско-турската война ---един от предводителите на башибозука от Барутен /Барутанлията/..посещава с.Батак и е посрещнат съвсем радушно от батачани..!Даже не е и.... СЪДЕН!ЧЕТЕТЕ СПОМЕНИТЕ НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ-----ИМА ГО ОПИСАНО!!!!!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами хубаво Батак, та Батак - само че има църква, има и стена оплискана с кръв - един химически анализ ще го докаже, а в Аушвиц даже парче стена не може да изследваш за наличие на газ. Който се осмели да го направи отива в затвора. Съвременните технологие много бързо ще докажат, че газ е ползвано само в малките помещения за стерлизирането на дрехи....Никой не говори за омаловажаване на зверства, става въпрос за създаване на мегалъжа. Вменява се вина на цяла Германия нон стоп..
91
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 100Хайде да видим тогава. Аз отричам клането в Батак. Не е имало такова. Няма никакви доказателства за това. Това е само мит.
90
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес ваксина за ебола, утре ще открият топлата вода, а вдруги ден може в Крим да имат и ток...
89
9
 
1
 
! Отговори
Да ви светна: преди 8 години
В Батак ---християни и мюсулмани/българи -помаци/ , се избиват взаимно през Априлското въстание!Помаците са от съседните села Барутен и Тамръш!ВЕРСКОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ----Е БИЛО НОРМАЛНО ЗА ВИСОКАТА ПОРТА ТОГАВА!ТАКА СЕ Е ДЪРЖАЛА В ПОДЧИНЕНИЕ --ЦЯЛАТА ЕТНИЧЕСКИ РАЗНОРОДНАТА ТУРСКА ИМПЕРИЯ!ДНЕС--ТОВА СЕ ПРАВИ И ОТ КОМУНИСТИТЕ НА КГБ и ДС!МНОГО СТАРИ ХВАТКИ !!!!!!
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 117Отричането на исторически факт КАТО холокоста е неонацизъм а не отричането на исторически факт.Второто е просто глупост.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историческите факти подлежат на научен анализ, Холокоста не, защото даже да поискаш химическа проба от лагерите и влизаш директно в затвора. Разпита на свидетелите е невъзможен ( сега е и късно вече), а свидетелствата в Нюрнберг са за ***, защото всеки е казвал каквото са сиакли да каже за да отърве въжето.....Говорим за осъдени признати учени, а не плямпала
86
3
 
2
 
! Отговори
Това е истина: преди 8 години
ЗА 105:Пазара и първата пратка от еврей за Америка е успешна.Хитлер , уговаря и цената за нея...но , Америка вижда ,че цената е висока и отказва следващите пратки!Тогава Фюрера прави конц-лагерите по руски образец на Гулаг и пр.Прави ги "соц-роби на труда"----по "национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ"...в най-вулгарния смисъл!"АРБАЙТ--МАХТ ФРАЙ"---"Труда те прави свободен"!Също като : "МИР-ТРУД-СОЦИАЛИЗЪМ" или "ТРУДА --Е ПЕСЕН"........ПРИ КОМУНИСТИТЕ!
85
0
 
5
 
! Отговори
Азог преди 8 години
До 106 - Подкрепям те! дададададааа Трън в г*за е Русия на много пумия по света особенно на краварчетата!!
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 111Както вече беше споменато, 4 месеца поред, всеки ден, свидетел след свидетел е говорил от свое име за лично преживяното от него в конц. лагери при процеса срещу Айхман.Доказателств- снимки, видеофилми има достатъчно.Да според с теб е като да споря с привърженик на вярването че земята е плоскаМежду другото за клането в Батак няма никакви доказателства.
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109Свободата на словото не е абсолютна. Нещо си се объркал. Отричането на исторически факт като холокоста обаче не е нищо друго освен неонацизъм. Независимо каква научна титла имашЕто например Сидеров е богослов. Което не му пречи да е един ненормален.
82
1
 
0
 
! Отговори
до до 103 преди 8 години
Лека вечер, няма какво да ти обяснявам, безсмислено е. Има хора които стават любопитни и прочитат като не знаят. Други не знаят , но настояват, че знаят. А къде са Треблинка и Аушвиц? Дерзай!