Зеленият фасул подпомага плодовитостта

Съдържа фолиева киселина и витамините А, C и K
3 фев 2016 22:06,
3
Зеленият фасул подпомага плодовитостта
Източник: Reuters, архив

В една чаша пресен зелен фасул – около 100 г, се съдържат 31 калории, 0 г мазнини, 7 г въглехидрати, 3 г фибри, 3 г захар и 2 г протеин. Той е с богато съдържание на витамините А, C и K, съдържа още фолиева киселина, тиамин, рибофлавин, желязо, магнезий и калий.  

В зеления фасул се открива високо количество хлорофил, който може да блокира канцерогенните ефекти на хетероцикличните амини, които се образуват при печенето на скара на меса при висока температура. Ако обичаме месото препечено, трябва да се уверим, че го консумираме заедно със зелени зеленчуци. 
 
За жените, които са в детеродна възраст, консумацията на повече желязо от растителни източници, включително спанак, тиква и зелен фасул, подпомага плодовитостта. Това се посочва в данни на публикации от Медицинското училище в Харвард, САЩ. 
 
Адекватният прием на фолиева киселина също е необходим при бременните жени, за да се предпази плодът от дефекти на невралната тръба. Една чаша зелен фасул осигурява приблизително 10% от дневната нужда от фолиева киселина и 6% от необходимото за деня желязо.
 
Повече за ползите от консумацията на зелен фасул може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зрелия пък дава голям ряз.