Причините, които отключват раждането

И какво представлява вагиналното раждане?
8 мар 2016 13:00, Eкип на Puls.bg
6
Причините, които отключват раждането
Източник: Reuters, архив

Вагиналното раждане е процес на прогресивно зачестяване на маточните контракции и увеличаване на интезитета им, с чиято помощ се скъсява и изглажда маточната шийка и се ражда бебето, преминавайки през родилния канал.

1. Причини за настъпване на раждане

Механизмите, които дават началния тласък за започване на раждането, не са напълно уточнени. Специалистите приемат няколко теории, обясняващи появата на маточни контракции:

• Хормонална теория – към края на бременността се понижава серумното ниво на прогестерона и се увеличава нивото на естрогените. Последните повлияват маточната активност чрез въздействието си върху разпределението на йоните около клетъчната мембрана на миометралните клетки. Вътре в клетката се повишава концентрацията на натриеви йони и намалява на калиеви. В резултат на това се повишава мембранният потенциал, покачва се концентрацията на актиномиозина и аденозинтрифосфата и се отключват контрактилните механизми на маточната мускулатура.

Още за причините, отключващи раждането, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Ценителя преди 8 години
Поздравления за материала!Много харесвам 'random' статиите ви, с лек нюанс на "ни в клин, ни в ръкав".Показват многопластовата ви натура и изобилието от интересни за публикуване материали (подправени с дъх на "мъжът и жената интимно).
2
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Много си ограничен, може и орално да има
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вагинално раждане? Не знаех, че има и ***.