Как да предпазим косата си от изтъняване?

Важно е да се ограничи употребата на топлинни уреди
16 мар 2016 20:22,
0
Как да предпазим косата си от изтъняване?
Reuters, архив

Гъстата и здрава коса е отличителен белег за младост и жизненост. За жалост, с течение на времето косата започва да губи своята сила и плътност и изтънява. Космите в нея имат цикъл на живот между 2 и 7 години, но с напредването на възрастта космените фоликули се свиват, а скоростта на растежа на космите намалява. Космите изтъняват, докато в крайна сметка фоликулите спрат да ги формират. 

За радост, все пак има и няколко стъпки, с помощта на които може да се съхрани плътността и красотата на косата за по-дълго. Ето кои са те...

По-голям обем. Подобряването на плътността на косата може да се окаже трудна задача, но шампоаните за обем и плътност могат я направят да изглежда „по-пълна“, а някои кичури – дори по-плътни. 

Ограничаване на химическите вещества и топлинните уреди. Докато естествено губим между 60 и 100 косъма всеки ден, редовното миене, сушене, изправяне и други процедури могат да увредят косата и да доведат до окапване на повече косми от нормалното. С напредване на възрастта – дори още повече.

Повече за инзтъняването на косата може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари