Храни, топящи корема

Овкусявайте храната със зехтин
22 авг 2016 09:14, Михаела Лазарова
2
Храни, топящи корема
Снимка: freeimages

Коремните мазнини са не само загрозяващи фигурата, но и опасни за здравето. Натрупването на мазнини в областта на корема, кръста и малкия таз води до повишен риск от диабет, сърдечносъдови заболявания, хормонални проблеми и метаболитен синдром.

Някои храни допълнително предизвикват подуване на стомаха и червата, което прави коремът ви да изглежда още по-огромен. Как да се справите с този проблем?

Има някои храни, които спомагат за намаляване на коремните мазнини и подуването. Кои са те?

Семена на копър (фенел)

Копърът е благоуханна подправка с множество полезни свойства. Има лек вкус и аромат. Наситен е с фибри, магнезий, калций и желязо, което го прави изключително полезен. Съставките в него стимулират храносмилателната система. Това облекчава подуването на корема и топи коремните мазнини.

Сьомга

Казват, че за да преборим мазнините трябва да ядем повече мазнини, но не какви да е, а полезни мазнини. Такива има в сьомгата.

Тя е много богата на полиненаситени мастни киселини, които намаляват нивата на кръвната захар и инсулина – основните виновници за трупането на коремна мазнина.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по- лесно се втвърдява мазнината , толкова по- здравословна е тя, тъй като съдържа моно ненаситени мазнини.
1
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 7 години
Колкото но-лесно се втвърдява дадена мазнина,толкова по-нездравословна е тя. Маслиновото олио при 10 градуса започва да кристализира и в хладилник става на буца ,за разлика от слънчогледовото.