След 6 месеца: Разделят сиамските близнаци Богдан и Янчо?

Лекарите смятат, че при разделянето по-недоразвитият ще загине
Обновена: 8 сеп 2016 08:07 | 8 сеп 2016 07:55, Вера К. Александрова
13
 След 6 месеца: Разделят сиамските близнаци Богдан и Янчо?
Снимка: архив Reuters
Сиамските близнаци, които се родиха в Сливен на 22 август, могат да бъдат разделени по оперативен път най-рано шест месеца след раждането. Такава е световната практика, съобщиха от клиниката по детска хирургия на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, пише "24 часа".
 
Братчетата са в града от 23 август. Ден по-рано те се появиха на бял свят със спешно секцио.
Още по темата
 
Майката е 14-годишна ромка, а баща им - неин втори братовчед на 20 г. Предполага се, че именно кръвосмешителната връзка е причина за рядката аномалия. 
 
Момченцата са с общ пръстен възел, пикочен мехур и полов орган. Те продължават да са в интензивен сектор под денонощно наблюдение. Хранят се със сонда. Няма промяна в състоянието им. 
 
Все още има нерешени въпроси от морално-етичен и юридически характер, коментираха от болница "Св. Георги".
 
Лекарите са категорични, че при разделянето на сиамците по-недоразвитият от тях ще загине, тъй като е без мозък, бял и черен дроб. Той не може да води самостоятелно съществуване, но има сърдечна дейност. По тази причина и в момента не могат да го обявят за мъртъв. Детето е и с отделно ЕГН от това на близнака си. 
 
Огромен риск при разделянето има и за живота на второто бебе, тъй като също е с тежка патология. Опитът в други държави сочи, че шансовете на функциониращия близнак да оцелее са 25-30%. Пловдивските медици все още уточняват и как чисто технически ще отделят големите кръвоносни съдове на бебетата. 
 
Те са провели разговори с национални консултанти по неонатология и детска хирургия, чието мнение съвпада със становището на медицинския консилиум в УМБАЛ “Св. Георги”, свикан по случая.
 

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Тези малки душички не са си избрали етноса и родителите бе, ***! Как ще говориш така за бебета, може ли да си толкова изтрещял.
9
1
 
8
 
! Отговори
луцифер преди 5 години
педофилия и кръвосмешение
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко....сега ще спрат детските на 25 годишната баба! Колко мъка има по тоя свят Боже!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е на мангарелата да се дадат помощи да преживее стреса.Също така е важно да се каже,че на мангарелата майката и бащата взимат помощи за да я гледат,справят се много добре.Утре може да прибват да я заплоди кон да видиме какво ще стане.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвор и за двамата където са направили тези близнаци. Мислете преди да правите нещо.
5
9
 
4
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Вера, Кой предполага, че причина е кръвосмешителната връзка? Защото медицината към момента няма отговор на въпроса, защо се появяват сиамските близнаци, та може би нашия откривател трябва да пусне и изследването си по въпроса? Това, което медицината има като отговори по отношение на риска при създаване на потомство при кръвно свързани родители, дава основания в гражданския закон да се забраняват браковете между роднини до 4-та степен включително. Вторите братовчеди са от 6-та степен.
4
0
 
25
 
! Отговори
полс преди 5 години
на женичката от Русе искат да и вземат детето... а за тази *** наказанието какво е, ще има ли такова за малолетната родилка, за майката на малолетната родилка, или за братовчеда, който е ч**ал малолетна??? Или те се молят да оцелеят и двете, за да могат да получават помощи като за две деца?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двете са дефектни.Най разумно е евтаназия и на двете.За съжаление *** никга няма да схванат че когато се чукат помежду си без презервативи произвеждат ***.
2
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 годишния *** чyкал собствената си братовчедка при това 14 годишна в затвора ли е?
1
1
 
53
 
! Отговори
Есмералда преди 5 години
А кой ще плати операцията?