Москов защити ръководството на Фонда за лечение на деца

При предишното управление парите не са се харчели оптимално
Обновена: 13 окт 2016 19:32 | 13 окт 2016 18:31,
12
Москов защити ръководството на Фонда за лечение на деца
Снимка: архив "Булфото"

Преди смяната на ръководството на Фонда за лечение на деца парите не са харчени по най-оптималния начин. Имало е и двойно финансиране за едно и също нещо. Това каза здравният министър Петър Москов пред парламентарната комисията по здравеопазване.

Министърът беше изслушан от депутатите от комисията в качеството му на второстепенен разпоредител с бюджет на фонда.

Още по темата
Москов защити промените, които са били направени от новото ръковдство на фонда, като посочи, че всички те, събрани в новия правилник на институцията, имат за цел ускоряване на сроковете за разглеждане на документация и одобрение за финансиране, както и прозрачност и проследимост на всяко действие на фонда.

Министърът обясни, че вече е въведено правило всяко лечебно заведение да предоставя на фонда информация за стойността на даден консуматив, както и оперативни протоколи, клинична пътека и други, за да се избегне съществувалата досега практика за дублирано финансиране. Москов подчерта, че решението за финансиране на даден пациент се взема от Обществения съвет към фонда, но реално финансирането ще става след предоставянето на документите от страна на болницата към фонда.

Във фонда вече няколко месеца има напрежение, което доведе до смяна на ръководството. Новото обаче също е критикувано от родители и членове на Обществения съвет към фонда. Обвиненията са в бавене на решения за болни деца, необосновани откази конкретни деца да се лекуват в чужбина, както и взимане на непрозрачни решения. Това доведе и до няколко протеста и настояване за оставките и на новото ръководство.

Още четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов пак се е нашмъркал с клозета на народното събрание!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трезва преценка и целомъдрие струи от снимката.... това от дрескода де, иначе тоя си е дрогиран очевидно
9
1
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Сега остава да защити и децата от действията на фонда!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
откачен
7
1
 
13
 
! Отговори
. преди 7 години
Петьо, смени си дилъра! Този ще те отрови бе, човек- все пак си бивш анестезиолог и уж ги рзбираш тези работи.Между другото на колегите от психиатрията им става скучно да ти гледат снимката- не криела никакви тайни. Де всички заболявания да бяха толкова лесни за диагностициране само по външни признаци...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Москов, на колко оценявате здравето на едно дете?!!! Знаем, че за възрастните не ви пука, нищо, че плащат осигуровки...
5
2
 
12
 
! Отговори
Семейни войни преди 7 години
Попитали 100 човека - "Кой е мъжът на снимката най-горе?"55 - Пациент, избягал от лудницата30 - Наркоман в абстиненция9 - Човек, преживял едновременно емоционална духовна и нервна криза5 - Клошар е костюм1 - Министърът на здравеопазването (отговорът е даден от някой си Петър Москов)
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана със стария управител на фонда? Нали го обвиниха в огромни злоупотреби, взимане на подкупи, машинации, убийства на деца и какво ли още не...? Защо след като показваха по телевизиите буквално и бельото му сега мълчат? Осъден ли е или подсъдим, какво стана с него?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямате ли поне една снимка на която този некадърен алчен глу*пак да не е толкова ококорен.
2
16
 
2
 
! Отговори
Бен Ган преди 7 години
Москов е най-добрия. Просто работи, не плямпа.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов може да е добър партньор на премиера на карти, но като министър трябваше отдавна да е подал оставка. Но понеже е нагъл и има да изпълнява поръчка стои и дразни цялото лекърско съсловие и народа.