Цветанов: Ваксините от Турция не бяха добре обяснени!

Прокуратурата: Москов е уронил престижа на министерството!
22 ное 2016 09:37, Петя Славова
43
Цветанов: Ваксините от Турция не бяха добре обяснени!
Снимка:Кадър, Нова тв

"Остана усещане в обществото, че пръстовите отпечатъци и ваксините не са добре обяснени", коментира зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв за разследването срещу здравния министър оставка Петър Москов.

В понеделник здравният министър в оставка получи три обвинения.

"Смятаме, че са налице доказателства, че действията на здравния министър в оставка Петър Москов са довели до неимуществени вредни последици в значителна степен – уронил се е престижа на Министерството на здравеопазването и е създадено недоверие у гражданите по отношение на процеса по ваксиниране на деца", коментира и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

"Липсата на недоверие или всяването на недоверие самостоятелно не е престъпление, това в възможна вредна последица", уточни Арнаудова. 

В понеделник Петър Москов получи три обвинения, заради ваксините, които страната ни е получила от Турция. Според прокурорите и Москов е нарушил множество процедури, разписани в българските закони.

"Половината от приетите като дарение ампули, тези с наименование "Еувакс", които са против Хепатит B, са забранени за употреба в България. В началото на годината Върховната административна прокуратура направи възможно тези ампули да не бъдат разпространени в страната", коментира още Арнаудова.

Самият Цветанов пък заяви, че няма да подаде оставката след загубата на президентските избори.

"Правим задълбочени анализи и целим да бъдем обективни в резултатите, които постигнахме. Не сме имали тролове, които да пишат срещу политическите ни опоненти. Кампанията ни винаги е била лице в лице с българските избиратели", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е такъв предател как му личи низската физиономия
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе и аз не мисля, че обвинениеят са сериозни. Реално не го съдят за държавна измяна и злоупотреба с власт, нито за нито за участие в дейност която може да навреди на живота на стотици хиляди. Нито за въвеждането на пръстовите отпечатъци за собствена облага. Никакви углавни неща. Съдат го за някакви глупости, дето няма как да му дадат ефективна присъда, ако изобщо съд признае доказателствата им. Общо взето, бушонче за отклоняване на вниманието. Така е в България.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не мога да разбера защитниците на Москов, защото не вземат да обяснят на хората, как точно пръстовите отпечатъци помагат на здравната система. Ей така, с едно нещо. Ама точка по точка, не най-общото "ще спрат източването на касата". Искам с подробности да разбера, каква е ползата от профукването на милиони, за нещо напълно ненужно, вредно, унижаващо населението, даващо достъп до биометрични данни на чужда не европейска държава и в крайна сметка не вършещо никаква работа.
39
2
 
11
 
! Отговори
@Nadia Nikolova преди 7 години
Някои от нас съвсем целенасочено не ходим в САЩ, именно защото не искаме да даваме пръстче за отпечатък. Защото това не е редно и не е нормално. Също както не е редно и нормално, твоето дете с тежка пневмония за хоспитализация, да стои да чака на опашка да му вземат отпечатък. За какво спомага взимането на този отпечатък за неговото лечение? Защо в една болница ще ти правят нещо, което да няма връзка с лечението ти? Ми докато си там и един маникюр да ти направят, а? Това никъде го няма!
38
1
 
12
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 7 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
37
1
 
8
 
! Отговори
пух преди 7 години
До Анонимен No. 36ти май не си наясно какво искаш да кажеш.да не си цветанов?
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти гадни Пепи е невинен. Той е отдал живота си и здравето си за да ваксинирате децата си с турски ваксини пълни с живак. Ако бяха руски нямаше да квичите нали. Да. Вие сте гадни комунисти.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти си за затвора
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОСКОВ Е НА НЕ КЪДЪРНЯ МИНИСТЕР ТОИ БОЛЕН *** ФРЕНИК .
33
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти нагли ваксините ако бяха внесени не от Турциа а от Русия нямаше и дума да обелите гадини
32
3
 
17
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Хубаво е, че Цецо Лажецо няма да подава оставка! Това е гаранция, че тиквените гербави ще загубят и следващите избори!
31
3
 
20
 
! Отговори
червен фенер преди 7 години
Всеки пациент ще има пръстов отпечатък. На челото му ще има баркод. На гърдите му ще пише ЕГН-то. На предника му ще има GPS. На *** му ще бъде закачен червен фенер. Така ще стигнем Щатите! Ухили се доволно Москофф.
30
3
 
18
 
! Отговори
в пандиза преди 7 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!
29
11
 
8
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
А как давате отпечатъци когато пътувате да речем в Щатите пръсче по пръсче?Сигурно с тях ФБР умува как да ви лепне обвинение.А иначе разбрах...Москов е наркаман,аз съм глупава както вероятно и всеки,който му симпатизира и няма желание да го плюе,а вие сте хората с правилна преценка.
28
12
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Има риск като пазаруваш онлайн,като теглиш пари от банкомат и т.н. Устройствата за тъй наречени пръстове отпечатъци според мен не крият рискове.Би ме изнервило чакането на опашка,но за това биха били виновни от болницата,която не си е организирала работата добре и е взела на работа на регистратура хора в напреднала възраст и сбавна мисъл.Сега кой ли не излезе да го плюе,но аз питам...посочете ми един негов предшественик,който да е се е справил по-добре с работата в този ресор и дайте примери.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaТава да сравняваш здравеопазването с онлайн търговията може да го направи някой наистина много,ама много глупав.
26
3
 
15
 
! Отговори
гого преди 7 години
До Nadia NikolovaАбе Наде, ти си прекалила с ваксините очевидно - кое кранче е спряло, бе моме, че не разбрах, айде стига глупости, освен че се насочиха кранчета към вашите джобчета, а?
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaТа я сподели някой от тези анализи. Щото когато питаха госпожа Дариткова какъв е ефекта от приетите стъпки от "Пепи" преди месец тя каза че няма информация.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaКаква ми е гаранцията,че тези хора няма да ми продадат личните данни плюс отпечатъци на хора които ще злоупотребят с тях.Живеем в технологичен свят госпожо,напълно възможно е някъде да стане убийство или друго престъпление и вашите пръстови отпечатъци да са навсякъде ,после *** доказвай,че нямаш сестра.
23
9
 
6
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Бих.Както казах търсят се всякакви начини за спиране на течовете и според мен не са загулени пари.Това ще стане ясно по нататъкпслед съответните анализи.Пропищяха тези,които са лично засегнати от затягането на коланите и спирането на кранчето.