Цветанов: Ваксините от Турция не бяха добре обяснени!

Прокуратурата: Москов е уронил престижа на министерството!
22 ное 2016 09:37, Петя Славова
43
Цветанов: Ваксините от Турция не бяха добре обяснени!
Снимка:Кадър, Нова тв

"Остана усещане в обществото, че пръстовите отпечатъци и ваксините не са добре обяснени", коментира зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв за разследването срещу здравния министър оставка Петър Москов.

В понеделник здравният министър в оставка получи три обвинения.

"Смятаме, че са налице доказателства, че действията на здравния министър в оставка Петър Москов са довели до неимуществени вредни последици в значителна степен – уронил се е престижа на Министерството на здравеопазването и е създадено недоверие у гражданите по отношение на процеса по ваксиниране на деца", коментира и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

"Липсата на недоверие или всяването на недоверие самостоятелно не е престъпление, това в възможна вредна последица", уточни Арнаудова. 

В понеделник Петър Москов получи три обвинения, заради ваксините, които страната ни е получила от Турция. Според прокурорите и Москов е нарушил множество процедури, разписани в българските закони.

"Половината от приетите като дарение ампули, тези с наименование "Еувакс", които са против Хепатит B, са забранени за употреба в България. В началото на годината Върховната административна прокуратура направи възможно тези ампули да не бъдат разпространени в страната", коментира още Арнаудова.

Самият Цветанов пък заяви, че няма да подаде оставката след загубата на президентските избори.

"Правим задълбочени анализи и целим да бъдем обективни в резултатите, които постигнахме. Не сме имали тролове, които да пишат срещу политическите ни опоненти. Кампанията ни винаги е била лице в лице с българските избиратели", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
8
 
! Отговори
Васил Канев преди 7 години
До Nadia NikolovaМосков вероятно не е виновен другарко, но нека да оставим родителите сами да решат дали да ваксинират децата си!Ползата от някои ваксини е съмнителна и могат да увредят крехкия детски организъм безвъзвратно!
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaТи би ли си направила ваксина на детето от Еувакса внесен от "Пепи"?Да или не? Та не виждам в отговора ти обяснение защо бяха похарчени 24 милиона за идентификация с личните карти ,а сега още десетина милиона за пръстови отпечатъци. Много по евтино щеше да излезе да се направят електрони здравни карти за които мина и пилотният проект. Това което се прави не е спиране на източването на здравната каса ,а прибиране на комисиони.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото всичко важно, за което наистина има някакъв смисъл да се гласува всъщност не подлежи на гласуване. Примерно нямаше гласуване за присъединяването ни към ЕС, към НАТО, за затварянето на напълно изправния реактор на АЕЦ-а, за конституцията дори, за изпращането на български войници зад граница, за реформите в здравеопазването, в пенсионната система, за данъците, за учебната система Въобще нищо важно не подлежи дори на дискусия, та камоли на гласуване. Гласуване само за нов овчар, като избора обикновено е измежду старите овчари
19
1
 
12
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименЦветанов е *** физкултурник, магистър по лека атлетика със специализация в скоковете.
18
17
 
4
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Относно пръстовия отпечатък...българина е против всякакъв контрол и правила и предпочита да си живее по правилата на джунглата и да пренебрегва закона,ако може.Трябва да се изпробва всякакъв начин течовете в системата да спрат, а ние трябва да се паучем да живеем по правилата.Вероятно според вас е нещо странично,но аз мисля,че нещата са свързани.След като можете да пазарувате онлайн въпреки рисковете защо сте против да проявите малко търпение и да изпърните гражданския си дълг?
17
1
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦВЪКИ ОТТЪРВА КОЖАТА И НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО ЗАРАДИ КОРУМПИРАНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ТА ТРЪГНАЛ ДА СПАСЯВА МОСКОВ.
16
15
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Еувакс не е включена в имунизационния календар и очевидно не е разрешена за употреба,но е безопасна.Пентаксима е същия френски пентаксим използван преди въпреки,че някой се постара да ореве медийното пространство,че става въпрос за друг и да създаде изкуствена паника.Москов не е чудовището за каето го изкарвате и отговорност трябва да се търси от родителите отказващи да ваксинират децата си и рискувайки да разболеят други деца.
15
1
 
6
 
! Отговори
Йори преди 7 години
А според мен групичката Цаци, Дидко *** и сие още отсега започнаха кампания по дискредитиране на силните играчи, за да си подложат хубаво за мажоритарката. А от другата страна омбудсМая активно ръчка спешно да се напише на коляно и да се гласува набързо поредната недомислица в изборните закони. Боко се нагуши с парички, повЕрва си и се опита да се "еманципира" от Дидко ***, но не мисля, че успява.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaЯ като си толкова голям фен на "Петър" що не вземеш да обясниш колко са хубави и полезни ваксините "ЕУВАКС". Също така ба обясниш колко от компонентите на "Пентаксим" имат разрешение за ЕС. Не е лошо да обясниш защо трябваше да се въведат пръстовите отпечатъци които според експерти ще струват около 12-13 милиона на здравната система /не на здравната каса /,след като преди по малко от година същият "Пепи" вкара идентификацията с личната карта и струваше на системата 24 милиона
13
2
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До СТРАНДЖАТА Странджа, а ти и колегата Василев, на кое министерство? Или трябва като на Гьобелс да създадат от Герб?За вас двамата?
12
4
 
13
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До Анонимен ДА БЕ ОКЛЕВЕТЕН Е ГОРКИЯ ТОЙ, Я СИГА ГЛУПОСТИ ТОЙ Е БИЛ И ВИНАГИ ЩЕ Е ВЕРЕН СЛУГА НА ГОСПОДАРЯ СИ, СТИГА ВЕЧЕ ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА СТИГА ЧЕ СТЕ ПЪЛНИ МАЗОХИСТИ!
11
1
 
20
 
! Отговори
Цвъки преди 7 години
И твоите апартаменти не бяха добре обяснени цели 6 бр. Имам два пъти повече служба в МВР от тебе ама още не мога да си изплатя панелната.
10
3
 
24
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Тоя мач сме го играли!Днес официално прокуратурата признарче при100%твърди доказателства още през август са изчакали изборите за да заведът дело.Да не би да били попречели на Цецка в кампанията и т.н.А пропуснаха да кажат че ако ГЕРБ бяха спечелили дело въобще нямаше да има.Ей на това му се вика независима съдебна власт!А че сделката с Ердоган е танто за кукуригу всеки го знае.5милиона годни наши ваксини за 100000 фалшиви и още толкоз полуфалшиви.Как така турските струват по 17лв. а нащи по 10ст
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов е доста интелигентен човек, оклеветен от комунистите.
8
4
 
15
 
! Отговори
Радев преди 7 години
А нещо по темата за рекета на Сталийски нямал да напишете? Или и в този смешен сайт са ви хванали за гушите.
7
4
 
18
 
! Отговори
зао преди 7 години
имах си аз наглец от герб да подаде оставка, нали ще обеднее иначе. а и мога да започнат да го разследват.от изказването разбирам че добре обяснено нарушение/престъпление, не се явява престъпление. конгратулейшън, герб!
6
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
В следващия кабинет Цветанов вътрешен министър, Москов на здравеопазването. Да си знаете ***.
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩЕ ВАКСИНИРАТ С ТЯХ КОМУНИСТИТЕ, БРАВО НА МОСКОВ И ЦВЕТАНОВ
4
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ЦВЕТАНОВ!
3
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов е еврейче, така че другарите комунистически може само да му мрънкат острани но осъден няма да бъде.