Как да увеличим хормоните на щастието?

С повече физическа активност, съветват експертите
22 авг 2017 09:23, Иванка Гъркова
5
Как да увеличим хормоните на щастието?
Reuters

Всички чувства се регулират от хормони и невротрансмитери. Нашата емоционалната интелигентност се крие в способността да осъзнаваме своето вътрешно състояние и накараме емоциите да работят за нас.  

Невротрансмитерите имат способността да предават информация между мозъка и тялото чрез невроните или нервните клетки. Те си взаимодействат с рецепторите, разположени в целия мозък и тялото, за да регулират голямото разнообразие от процеси, включително емоции като страх, удоволствие, радост, гняв, възприятие на болката и други. 
 
Има четири основни невротрансмитери, които играят важна роля в чувството за благополучие или щастие – допамин, окситоцин, серотонин, и ендорфин. Те могат да се активират в тялото ни, ако направим няколко промени в нашия живот. Ето няколко начина, които ще ни помогнат да увеличим количеството на тези хормони на щастие по естествен начин:
 
Физическа активност
 
Уседналият начин на живот е една от основните причини за депресия у много хора. Доказано е, че всякакъв вид движение увеличава освобождаването на ендрофини. Бягане, спининг, йога, танци, са само част от нещата, с които ще се чувствате не само по-тонизирани, но и щастливи. 
 
Повече време за близките
 
Самотата е враг на хормоните на щастието. Ако прекарваме повече време с близки и приятели, ще увеличим производството на окситоцин. Същият ефект има и общуването с домашен любимец, например куче, за което не случайно се казва, че е първи приятел на човека.
 
Разходки на слънце
 
Излагането на тялото на ярка слънчева светлина активира мелатонина, което от своя страна помага за регулиране на съня, а също благоприятства за производството на серотонин.
 
Въглехидрати в менюто 
 
Приемът на пикантни храни, шоколад, ядки и семена помагат на тялото да си набави нужните въглехидрати и същевременно да увеличи броя на хормоните на щастието.

5
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз ги увеличавам с бира.
4
0
 
3
 
! Отговори
До 3 от Джентълмен преди 10 месеца
Няма дами, които мразят качествения секс. Има такива, които мразят начина, по който партньорите им правят секс. Попадал съм на такива дами, които са си мислели, че мразят секса и буквално съм им обръщал представите за нещата.
3
5
 
6
 
! Отговори
ТАКА Е ! преди 10 месеца
За жените мразещи и ненавиждащи секса е така ! Иначе и за мъже и за жени щастието е и в секса - в големи количества . Но само до двадесет процента от жените са с такива желания , и то само за малък брой години от живота им . Е, такъв е живота , на едни им харесва секса други го мразят . Буквално го мразят . И никак не обича да Я обичат ! ! ! Това за нея е лигавене и слабост на мъжа която тя използва с користна цел .
2
0
 
6
 
! Отговори
Джентълмен преди 10 месеца
Аз знам само един начин за увеличаване на хормона на щастието при жените, всичко останало е бошлаф работа. С качествен сeкс в големи количества. А при нас джентълмените щастието се увеличава само когато виждаме, че нежните създания са щастливи.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко е много просто. По-често с.е.к.с и всички ще са щастливи!

4 упражнения, укрепващи колената
4 упражнения, укрепващи колената

4 упражнения, укрепващи колената

Грешки в почистването на лицето, които вероятно правите
Грешки в почистването на лицето, които вероятно правите

Грешки в почистването на лицето, които вероятно правите