След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!

Директорът на болницата наказа дисциплинарно дежурния екип
27 сеп 2017 14:52,
76
След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!
Снимка: Facebook

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов уволни един от дежурните екипи в болницата след отвореното писмо на Евелина Добрева.

В него жената разказа за ужаса, през който е минала, в опит да спаси съпруга си. Във фаталния 16 септември тя звъняла многократно за линейка, тя дошла след час и половина, а в "Пирогов" отказали да приемат агонизиращия й съпруг. На думите на лекарката от линейката, че човекът ще умре по пътя, дежурните в "Пирогов" отвърнали: "А при нас ли да умре?".

Още по темата

След това мъжът бил закаран в "Александровска", където починал. След като разказа за ужаса си във Facebook, Евелина Добрева бе поканена на среща със здравния министър Николай Петров, който назначи проверки в лечебните заведения.

Междувременно директорът на "Пирогов" назначи своя проверка, която констатира, че дежурният екип в кабинет №126 в Спешното отделение на 16 септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на Спешна помощ Спас Добрев.

Липсва документиране на резултатите от извършения преглед, не са проведени и лабораторни изследвания на пациента.

"При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип", се казва още в констатациите от проверката.

На базата на резултатите от нея изпълнителният директор проф. Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ShoppКви авантаджии, бе? Всеки месец с години хората се осигуряват, това не са 1-2 или 5 години. Това са 30-40 години удръжки от заплатите им. Някои плащат и умират без да са отишли ни веднъж на лекар през живота си.Искаш ли да премахнат здравните осигуровки и лекарите, болниците и цялата кохорта около тях да останат само на държ. бюджет? Знаеш ли какво ще стане- всички ще избягат в чужбина.
23
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро ми се наложи да потърся спешна помощ в Перник!!Искам да изкажа големи благодарности на доктор-хирург Пасатова,която ме спаси от адски болки!!Така,че недейте да плюете по лекарите!!Просто не знаете при какви условия са принудени да работят!!
22
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова е работа на счетоводителите, касиерите и цялата администрация на болницата. Лекарят е там да лекува, а не да преценява материалното положение и осигуреността на пациентите.Ай, стига вече с тия осигуровки!Здравно осигурени, да не би да ни лекуват безплатно? Докато стигнеш до специалист, през колко цедки минаваш- потребителски такси, лабораторни изследвания, прегледи при тоя и оня и какво ли не. Само да поставят диагноза 50-60 лв. отишли за "безплатното". За после няма да пиша.
21
3
 
19
 
! Отговори
2 черните списъка! преди 6 години
Има и истински лекари, има! Но има и *** в бели престилки, има и убийци между тези ***! Помните ли каква врява до небето се вдигна преди време, че някакъв *** пребил гинеколожка от "Шейтово"? А помните ли, преди няколко години, в същата тази болница една "докторка", също гинеколожка, остави раждаща жена да умре като куче, понеже не е имала пари да си избере "екип". Нещо да сте чули за наказание на тази убийца? Черен списък на лекарите убийци!
20
30
 
12
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Хора, които смятат, че някой е длъжен да ги лекува за без пари, трябва да бъдат отлъчвани от обществото. И да ги оставят да се лекуват с билки, отвари и магии. Не съм доктор, мразя авантаджиите.
19
7
 
29
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Някои лекари и мед. сестри се държат към пациентите и близките им изключително провокативно. Слаб професионализъм в съчетание с високо самочувствие е свръх дразнещо за хората, на които им се е наложило да потърсят Спешна помощ. Никакъв подход, остри думи, пренебрежително отношение, като че ли са господари на човешкия живот и като че ли са някакви по- висши същества, а ние сме простосмъртните- много мога да изреждам. Не се учудвам, че ги бият. Против съм агресията, но тия си го търсят.
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата са много по-дълбоки отколкото изглежда на пръв поглед!И лекарите хич ама хич не са най виновните в случаят!Карат ги да лекуват всякакви неусигурени лица,с в същото време държавата не им превежда парите за тази дейност-вписеат го като дълг на болницата!!
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешният доФтор е като бакалин който преценява, на кого колко салам да отреже, на кой не. Има изключения но те са ....изключения. Винаги съм ги защитавал когато жагалите ги бият. Явно има някаква причина да ги бият, не може да връщаш умиращ с думите, при нас ли да умре??? Да ги съдят близките до дупка, да им конфискуват имотите и сметките. За да е урок за самозабравилите се печалбари.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видят, че е пред умиране не го искат... щото статистиката ги удря. Плюс това за смърт няма плащане от здравната (пътеки). Такъв батак е здрвеопазването, че нямам думи.
15
41
 
10
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Десет статии за този случай и никъде не се казва, че съпругът е бил на 74 години и най-вероятно пълна развалина, щом докторите са вдигнали ръце от него. Сърдечносъдовите заболявания при съпрузите основно се причиняват от съпруги-ку*чки.
14
5
 
20
 
! Отговори
Съдба преди 6 години
До номер 14:Абсолютно сте прав, ама на 100%.И лекарите, с тяхното неадекватно отношение, чисто психологически провокират.На мен ми се е случвала 2пъти подобна ситуация, нагъл лекар и нагли сестри, много ми коства да не ги отупам. За тях смъртта е ежедневи00е, но хората имат нужда от помощ. Затова са се клели в Хипократовата, но после бързо я забравят
13
5
 
41
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
90% от вас сте същите алчни безхаберници като онази, която казала "А при нас ли да умре?". Не ви дреме за нищо, освен за собствения ви келепир. Гледате да се докопате до келепир, дори ако това ще коства здравето или живота на друг човек. Алчността и егоизма ви нямат граници. Затова държавата тъне в мизерия и разруха, защото болшинството от обитателите й сте примитивни животни. За вас човешкия живот няма стойност. Единственото, което признавате са собствения ви келепир и собствения кеф.
12
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре сега пак всички доктори под общ знаменател и яко плюене .Тъкмо спряхте да плюете по учители , полицаи.пожарникари и други съсловия .Какъвто народа ,такива и институциите .Всичко е родно производство ,не сме го внесли този човешки ресурс от майната си .Аре лек ден плювачи .
11
13
 
41
 
! Отговори
СКАПАНЯЦИ преди 6 години
ОТ ТУК Четящите и пишещи хора, съм убеден че на 99,9% се е случвало да се сблъскат с неадекватно и не хуманно отношение на хора с бели манти!!!!Дайте да разиграем сценария..!?!?!не е жена му, а е да кажем сина на човека, който след това отношение вземи че ги овика или погали с юмрук!!!как следва БТВ НТВ и т.н. как лекари били нападнати и бити!!!Ми ето Ви я причината, затова стават побоищата в 99% от случаите виновни са лекарите!!!няма нормален човек който да отиде и да почне да се бие!!
10
5
 
40
 
! Отговори
Лекарите преди 6 години
Вече са търговци. Нелюбезни и алчни. Някога Пирогов беше истинска спешна болница и на никого не му минаваше на ум да връща дори не толкова спешни пациенти. Имах толкова проблеми там в спешна хирургия,че даже не искам да си спомням. ..... Пази Боже у нас да се разболееш..... Ето така болните ще берат душа и ще умират и то пред спешна помощ. Човекът си е отишъл отритнат и унизен.СРАМ И ПОЗОР.
9
3
 
31
 
! Отговори
$$$ преди 6 години
Тази професия не е за всеки.Освен знания и опит е нужна и човещина.Разбирам,че парите са им важни,защото и те хранят семейства,но защо пациентите,които са болни да плащат за недоволството им?И защо здравноосигурени лица,които се държат с уважение към тези хора трябва да бъдат изнудвани за пари,в толкова критични за тях моменти?Като са ви толкова противни грижите за болните,защо не си смените професията?По-добре да няма лекари,отколкото да има такива,които отказват да помогнат.
8
3
 
25
 
! Отговори
Филип преди 6 години
Дефакто тези "административни наказания" са само прах в очите и пушилка, че се прави нещо, когато не се прави нищо. Арогантност, която е типична в такива моменти - административно наказание, мъмрене и т.н. нищо-неправения! За такова отношение трябва да бъдат повдигнати криминални обвинения за умишлено убийство и извършителите да лежат в затвора! А факта, че са медици и лекари е само утежняващо вината обстоятелство! Другото е жми да те лажем.
7
4
 
42
 
! Отговори
Емили преди 6 години
Молете се бели престилки да не ви сполети същото като този човек.Грехота е жената да изживява този ужас и вие най-нагло да и заявявате 'При нас ли да умре?'.
6
2
 
42
 
! Отговори
Xaxaxa преди 6 години
Хипократовата клетва явно не се счита за валидна от голяма част от медицинския персонал днес... Язък дето са се заклевали...За нас остава само да се молим да сме живи и здрави и ако се наложи да попафнем при свестен лекар.
5
2
 
36
 
! Отговори
мед сестра преди 6 години
Тази тромава и недъгава система отдавна е отписана от другите страни като несполучлива