Есен е! Кои храни са най-полезни?

Наблегнете на овесени продукти
3 окт 2017 11:45, Eкип на Puls.bg
2
Есен е! Кои храни са най-полезни?
Reuters

С настъпването на есента най-актуалните теми резонно са свързани с подсилване на имунитета и защита от зачестяващите вирусни инфекции. Сезонният набор от земеделски продукти обаче ни предлага уникална възможност да се погрижим както за имунната система, така и за общото си здраве. Най-полезните храни, носещи комплексни ползи за човешкото здраве, може да се открият именно през есента. 

С редовен прием на сезонни плодове и зеленчуци през есента можем да си осигурим най-полезните нутриенти за подсилване на имунитета, подкрепяне на чревната флора, подобряване вида на кожата, регулиране на холестеорла и кръвното налягане. Всички условия за пълноценно и здравословно хранене вече са налице.
 
Сред най-полезните храни, на които можем да разчитаме за постигане на тези ползи през есента, се открояват 5. Кои са те?
 
Овесени продукти
 
Овесът е сред най-богатите източници на бета глюкани – влакнините, които имат научно доказано мощно действие за стимулиране на имунитета. Възможността за включване в дневния режим на продукти, произведени от пресен овес, трябва да бъде използвана максимално през есента.
 
Кестени
 
Сред всички ядки, кестените имат най-високо съдържание на фибри, които осигуряват мощна подкрепа за чревната флора и стомашно-чревния тракт. Като основен компонент на имунитета ни полезните бактерии в червата имат сериозна роля за защитата от есенните вирусни заболявания. Подкрепяйки чревната флора, кестените косвено засилват и имунитета ни.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полезно е това, което ти се яде в момента, организмът сам си иска.

Всякакви "полезни" храни, ако ги приемаш само заради "полезността" им ти вредят.

Чайове, които е по-добре да не пиете
Чайове, които е по-добре да не пиете

Чайове, които е по-добре да не пиете

3-дневен детокс с вода с чия и лимон
3-дневен детокс с вода с чия и лимон

3-дневен детокс с вода с чия и лимон