Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?

Позата на седене е много важна в случая
29 ное 2017 11:15, Eкип на Puls.bg
0
Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?
Reuters

Един от рисковите фактори за увеличен преден наклон на таза би могъл да бъде спадналият свод на ходилата. Той води до неправилни позиции на долните крайници и съответно до увеличаване на предния наклон на таза. 

Друг рисков фактор е неправилната седяща поза, свързана с работното място. Тя често обаче се свързва с увеличен заден наклон на таза и риск от дискови протрузии в областта на лумбалния дял.
 
Как да намалим рисковете, свързани с увеличените преден и заден наклон на таза?
 
На първо място е правилна, балансирана поза на работното място. Независимо дали е седяща или стояща. Тъй като всеки един от нас се увлича в работния процес и забравя за правилната позиция е необходимо да работим в ергономична работна среда. Какво означава това?
 
Това означава така да организираме работното място, че да подсигурим на тялото нормално позициониране например пред монитора, в колата, пред телевизора и т.н.
 
На второ място и немаловажно е допълнителна физическа активност, свързана с подобряване стабилността в областта на тялото или т.н. централна стабилност “core stability”. 
 
На трето място, трябва да се извършат необходимите корекции на проблеми, свързани с ходилата и по-точно със сводовете на ходилата. Носенето на високи токчета и износени обувки влияе негативно на позицията на таза и съответно създава риск от болки в кръста, а и не само там.
 
Ако се съмнявате, че болките в кръста са свързани с тези причини, не се колебайте да потърсите добър кинезитерапевт, който да направи функционален анализ на позата и походката ви и да ви препоръча необходимата кинезитерапевтична програма за решаване на проблема ви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари