Как да направите кафето по-здравословно

Добавете канела към него
16 май 2018 10:52, Михаела Лазарова
5
Как да направите кафето по-здравословно
Снимка: pixabay

Кафето може да стане вредно, ако прекаляваме с количествата, които поглъщаме. Начинът, по който го пием, също има значение за това дали ще усвоим полезните антиоксиданти в него или ще наситим организма си само с добавени калории чрез сметаната, млякото, подсладителите и захарта, които прибавяме.

С някои полезни практики и промени в сутрешния ритуал за кафе ще направите любимата си черна напитка по-здравословна от всякога.

Пийте чаша вода преди това

Препоръчително е тя да е хладка или топла. Можете да добавите и малко лимон към нея. Чаша вода преди кафето отключва специална настройка на тялото към приема на кофеин, който има дехидратиращ ефект. Зареждайки организма си с малко вода преди кафето вие го правите по-здравословно.

Не ползвайте изкуствени подсладители

Те са много по-сладки от захарта и всъщност повишават много повече нивата на глюкозата в кръвта, отколкото обикновената захар. Те повишават риска от диабет, тъй като изтощават и панкреаса, предизвиквайки го да секретира големи количества инсулин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Маке-ариец преди 5 години
Това, че кафето дехидратирало е толкова вярно колкото Ванга е предсказала падането на кулите близнаци в Ню Йорк.Има достатъчно научни изледвания. Всъщност най-добра хидратация се получава от млякото, после от сокове (портокалов) и т.н.Да се наливате с вода по никакъв начин не ви помага да се хидратирате, даже на против - нарушава баланса на солите в тялото. Имаше случай на една тийнейджърка в Канада която беше починала от дисбаланс след наливане с вода. Чети бе Гане, чети!
3
8
 
12
 
! Отговори
Михаелоооо! преди 5 години
Добър чуждестранен лекар, с успешна дългогодишна практика ми е казвал, чекафе на гладен стомах НЕ се пие.Дори да не ти се яде, дори да си свикнал да не закусваш, преди чашката с кафе трябва да хапнеш поне един залък хляб или малка бисквитка. Иначе рано или късно ще си съсипеш стомаха!С тази препоръка трябва да започнеш, а не с чаша вода,лимон и не знам още какво.И още, би ли ни казала откъде да си набавим ИСТИНСКА ЦЕЙЛОНСКА канела? Защото това, което ни продават е растение, сходно с канелата
2
4
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
Има естествени подсладител които са полезни.- стевия, ксилитол.
1
1
 
18
 
! Отговори
Хахо преди 5 години
Безмислена тема, с безсмислени съвети от неадекватен автор