6 храни, предпазващи от вредните UV-лъчи

Ултравиолетовата светлина е виновник за появата на меланом
20 юни 2018 14:37, Михаела Лазарова
0
6 храни, предпазващи от вредните UV-лъчи
снимка: Pixabay

Всеки знае, че през лятото носенето на слънцезащитен крем, особено на плажа, е изключително важно за превенцията на рак на кожата.

Има обаче още един фактор, който може да ни предпази от вредните UV-лъчи и това е храната.

Определени хранителни продукти съдържат вещества, имащи свойството да защитават горния слой на кожата от влиянието на ултравиолетовата светлина, основен виновник за появата на меланом.

Кои са храните, които имат слънцезащитни свойства?

Боровинки

Освен богата палитра от витамини, любимите малки сладки плодчета съдържат и мощни антиоксиданти и бета-каротин, които предпазват от слънчевата светлина. Боровинките са блестящ източник на витамин С, който помага и срещу поява на бръчки, причинени от слънцето.

Диня

Динята съдържа огромни количества вода, които хидратират тялото. Освен това тя е много богата на ликопен, който е силен антиоксидант. Ликопенът има свойството да абсорбира UVA и UVB-лъчите, което дава допълнителна защита в помощ на козметичните продукти с тази цел.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари