Сигурните знаци, че консумирате много сол

Приемът може да се отрази негативно на здравето и на ставите ви
0
Сигурните знаци, че консумирате много сол
Снимка: pixabay

Знаете ли, че според специалисти дневната консумация на сол не бива да надвишава 2-3 грама? В тези стойности влиза не само количеството, с което овкусяваме ястията си, но и консумацията на любимите ни лакомства като чипс, снакс, овкусени ядки и други.

Когато надвишим приема на сол, това може да се превърне в сериозна заплаха за нашето здраве. Често не обръщаме внимание на знаците, които тялото ни дава, че е време да намалим приема на натрий.

Вижте най-често срещаните.

Подуване, задържане на вода

Ако често усещате крайниците си подути, стегнати, всяка сутрин сте повече от обичайното подпухнали, вероятно трябва да намалите консумацията на солени храни. Задържането на излишни течности е един от първите признаци, че е време да промените начина си на хранене.

Постоянна жажда

Натрият, намиращ се в солта, помага да се балансира течността в тялото ви. Когато приемате твърде много сол, тялото ви се нуждае от повече течности, за да изчисти организма, така че мускулите и другите органи да функционират правилно.

Приемът на достатъчно вода е от съществено значение, но ако всекидневно консумирате много сол, пиете много вода, съответно ще бъдете и постоянно подути и подпухнали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари