Балсамовият оцет – вкусен и полезен за здравето

Нормализира кръвната захар
3
Балсамовият оцет – вкусен и полезен за здравето
Снимка: pexels

Балсамовият оцет има фантастичен вкус. Наситеночерният му цвят показва неговата силна концентрация, заради което е необходимо само малко количество, за да овкусим ястията и салатите си с него. Използва се в средиземноморската, азиатската и арабската кухня, но е популярен в цял свят.

Освен прекрасен вкус балсамовият оцет съдържа и много полезни хранителни вещества. Богат е на магнезий, калий, фосфор, цинк, не съдържа мазнини и протеини и е с много ниско съдържание на калории. Фитонутриентите в него имат невероятни антиоксидантни свойства.

За какво е полезен балсамовият оцет?

Стимулира имунитета

Най-впечатляващото свойство на балсамовия оцет е способността му да стимулира имунната система. Благодарение на антиоксидантите в състава си той допринася за подобряване защитните сили на организма и ускорява оздравителните процеси.

Понижава кръвното налягане

Калият в състава на балсамовия оцет помага за нормализиране нивата на кръвното налягане, което е полезно за контрола на хипертонията. Балсамовият оцет помага за подобряване на цялостното сърдечносъдово здраве заради антиоксидантите в състава си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Гоце преди 5 години
Съгласен съм...НО...в бугарските магазини продават най-обикновен оцет оцветен с карамел....Обиколете магазините и прочетете етикетите на бутилките....
2
5
 
5
 
! Отговори
богат беден преди 5 години
Без пари да ми го давате,не го искам.дръжте си го
1
3
 
6
 
! Отговори
Ханко от с. Осеня преди 5 години
Да ще ви го купуваме,ама друг път.Това не е сок чи да е сладък,мошенници