Не пиете достатъчно вода? Ето по какво си личи!

Вижте признаците на дехидратация
29 юли 2019 23:13, Илияна Николова
7
Не пиете достатъчно вода? Ето по какво си личи!
Снимка: istock

Въпреки че непрекъснато чуваме колко важно е да се пие повече вода през лятото, не всеки го прави. Признаците на леката дехидратация не са особено агресивни и човек рядко им обръща внимание. Тя обаче не е безобидна, най-вече през лятото. Дехидратацията, даже в леките ѝ форми, може да причини здравословни проблеми, с които да се борите впоследствие.

Средно човек трябва да изпива по 2 литра вода на ден. Тялото е съставено от приблизително 55-60% вода, което е съществена индикация, че постоянно изгубените течности трябва да бъдат допълвани.
 
Тялото е като превозно средство – то започва да изпраща тревожни сигнали, че течността в охладителната му система, а и не само, е на привършване. Трябва да се научим да ги разпознаваме, за да знаем кога незабавно трябва да изпием поне една чаша вода.
 
Суха кожа, която не се влияе от хидратиращ крем
 
Когато кожата ви е суха, напукана и раздразнена, се опитвате да я възстановите с помощта на дълбоко овлажняващи кремове и лосиони. Ако обаче те не помагат и щом измиете лицето с вода кожата отново става суха и опъната, това може да е един от признаците на лека форма на дехидратация. Опитайте да пиете повече течности в комбинация с външното хидратиране на кожата. Ако стратегията даде резултат, значи организмът ви е страдал от недостатъчно течности.
 
Суха, лепкава уста и усещане за жажда
 
Може да звучи очевидно, но за много хора наистина не е и те неглижират усещането за жажда, смятайки го за нещо нормално. Когато обаче то се появи, значи тялото вече страда от недостиг на течности. Напуканата и лепкава уста също е тревожен сигнал, на който моментално да обърнете внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
40° преди 4 години
А какво е съдържанието на вода в ракията, че не мога нещо да докарам сметките, процентите и градусите.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тялото било 50-60 % вода? :)))))
3
10
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Негзия- е, фотомоделка- от- Иран,....Моля- ви, съберете- се, 10 000 жени,...И, помогнете- и, да- има- дом,...И, здраво- дете,...Търсете- я, във- Парйж,...Диор- студията ....Условието- е, само- едно- дете...
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости, не повече от литър на 30 кг, според теглото ви, а не зашото някой е фиксирал определено число ! Ако сте жена тежаща 45 кг не повече от 1.5 л. вода !
1
2
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДВА ЛИТРА ВОДА НА ДЕН