9 полезни храни за здравето на косата

Хапвайте моркови и сьомга
3
9 полезни храни за здравето на косата
Снимка: istock

Здравата коса е силна, бляскава, еластична и лъскава. Нейната жизненост трябва да си личи в движението ѝ. Когато косата е скоклива и плавно движеща се, тя изглежда не само здрава, но и феноменално красива.

За да постигнете такава висота в грижата за косата преди всичко трябва да се храните с подходящите за нея продукти. Някои определени храни съдържат важни за косъма вещества, които го изграждат, регенерират и подхранват.

Сьомга

Сьомгата е чудесен източник на протеини, пълна е с омега-3 мастни киселини, които са важни за скалпа и неговото здраве. Друг добър източник на омега-3 е лененото семе.

Тъмнозелени листни зеленчуци

Тези зеленчуци съдържат големи количества витамин А и С, които са необходими за продукцията на себум. Може и да ви се иска да намалите омазняването на косата, като блокирате себума, но той е важен за овлажняването и подхранването на косата по естествен път.

Бобови

Бобовите култури са превъзходен източник на протеини, желязо, цинк и биотин – елементи, които са от съществено значение за косата. Те се съдържат в повечето хранителни добавки за здрава коса. Вместо да приемате такива таблетки, наблягайте на бобовите храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете със съвети за хранене, подвеждате хората!